Covington en Olsen over hun podiumplaats in Saint Jean.

Covington en Olsen over hun podiumplaats in Saint Jean.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Thomas Covington en Thomas Kjer Olsen van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing zijn tweede en derde geworden in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Franse St. Jean d’Angely. Covington wist daarnaast ook de eerste manche te winnen en liet hiermee zien dat hij na zijn knieblessure weer helemaal terug in vorm is.

Op zaterdag was al duidelijk dat Covington in goede doen was. In de kwalificatieheat ging hij de strijd aan met Jorge Prado en Pauls Jonass en wist het gevecht in zijn voordeel te beslissen. Hij sloot de heat winnend af en pakte de pole position. Olsen raakte in de eerste bocht betrokken bij een valpartij en moest vanaf een laatste plaats aan een inhaalrace beginnen. De snelle Deen vocht zich terug naar een dertiende plaats maar wilde het in de manches op zondag een paar slagen beter doen.
Hevige onweersbuien op zaterdagavond zorgden ervoor dat het circuit er op zondagochtend nat en modderig bij lag. Gelukkig was het droog waardoor de omstandigheden wel steeds beter werden maar waardoor er ook diepe sporen ontstonden. Een goede start was hierdoor van groot belang en dit hadden de beide Rockstar Energy Husqvarna-rijders goed begrepen. Beide rijders zaten er goed vooraan bij met de start waarbij het Covington was die gelijk de koppositie in handen nam met Olsen daar niet ver achter. Beide rijders reden op gecontroleerde wijze door de diepe sporen en hielden de concurrentie op afstand. Gedurende de wedstrijd sloeg Covington een klein gaatje op Olsen en zette de manche naar zijn hand. Olsen kwam op een goede tweede plaats binnen en liep hiermee belangrijke punten weg bij de vierde man in de tussenstand.
In de tweede manche zaten beide rijders er minder goed bij na de start en moesten van buiten de top vijf terug naar voren zien te komen. Olsen werkte zich vanaf een zesde plaats terug op naar een derde plaats maar kreeg in de slotfase Covington op bezoek en slaagde er niet in om zijn teamgenoot erachter te houden. Covington kwam terug naar een derde plaats en verzekerde zich hiermee van een tweede plaats in het dagklassement. Olsen kwam als vierde over de finish en eindigde hiermee op een derde plaats in het dagklassement.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap heeft Olsen zijn derde plaats in de tussenstand verstevigd en Covington is opgeklommen naar een achtste plaats. Volgend weekend wordt de elfde wedstrijd van het wereldkampioenschap verreden op het circuit van Ottobiano.

Commentaar Thomas Covington: ‘’Ik ben heel tevreden over mijn rijden van dit weekend. Alles verliep perfect in de eerste manche. Ik pakte kopstart en kon mijn eigen wedstrijd rijden. In de tweede manche maakte ik gelijk na de start een kleine fout waardoor ik de hele manche alles heb gegeven om zover mogelijk terug naar voren te komen. Het voelt goed om terug op het podium te staan. Het is jammer dat ik niet heb gewonnen maar ik ben tevreden met mijn resultaten hier in Frankrijk. Ik kijk echt uit naar de volgende Grand Prix in Italie, hopelijk kan ik daar de overwinning pakken.’’

Commentaar Thomas Kjer Olsen: ‘’Het was een hele moeilijke baan en daarom ben ik blij dat ik twee goede manches heb kunnen rijden. We hebben veel regen gehad op zaterdag waardoor de baan op zondag helemaal anders was. In de kwalificatieheat had ik het moeilijk om een goed tempo te rijden maar door een aantal wijzigingen was mijn snelheid vandaag een stuk beter. Het is heel positief om onder deze omstandigheden twee goede manches af te werken. Dit geeft me extra vertrouwen voor de komende wedstrijden. Het is niet met woorden te beschrijven hoe dankbaar ik alle teamleden ben voor het vele werk dat ze voor ons doen. We gaan nu naar Italie en ik hoop dat ik het daar nog beter kan doen.’’

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: @SotbyBavo

Uw reacties