Geen verrassing in Thunder Valley, ET3 wint AMA450!

Geen verrassing in Thunder Valley, ET3 wint AMA450!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Nadat vorige week in Glen Helen bleek dat Ken Roczen, reuze sprongen maakt richting het niveau van Eli Tomac, Marvin Musquin en andere kregen sommige al hoop. Kon Ken Roczen in Thunder Valley de volledige kloof dichten naar de beste in de AMA 450 klasse en daarmee zijn blessure tot als nare herinnering klasseren? Of stond zoals vorig jaar Blake Baggett op om iedereen even iets te laten zien?

Het was alvast geen van voorgenoemde namen die de holeshot wist te nemen in de eerste manche. In de eerste reeks zagen we Justin Barcia de holeshot nemen. De Yamaha piloot nam de holeshot en ging dan zonder gene het duel aan met Eli Tomac maar een rode vlag, omwille van een crash met Kyle Chisholm, zorgde ervoor dat alles moest worden overgedaan. In deze herstart was het Ken Roczen samen met Blake Baggett die het beste wegwaren. Eli Tomac en Justin Barcia sloten aan als vierde en vijfde. Daar tussen zat ook nog ene Weston Peick.

Eli Tomac wist al snel voorbij zowat al zijn concurrenten te rijden zodat hij in het wiel van Ken Roczen kwam te zitten. Zo kregen we opnieuw een duel zoals in Glen Helen. Nu zagen we ook opnieuw dat Ken Roczen alreeds klaar is voor twintig minuten strijdt. In de laatste tien minuten moest de Duitser echter zijn meerdere erkennen in Eli Tomac die zo naar zijn vijfde op één volgende reekszege wist te rijden. Ken Roczen moest zich op zijn beurt nog reppen om zijn tweede plaats veilig te stellen tegenover Blake Baggett, maar slaagde daar wel in. Op een vierde plaats vonden we dan Marvin Musquin voor Justin Barcia.

Bij de start van de tweede manche zagen we opnieuw Justin Barcia er met de holeshot vandoor gaan. De fabrieks-Yamaha piloot kreeg meteen Ken Roczen en Eli Tomac mee in zijn spoor. Eli Tomac ging snel voorbij Ken Roczen en nestelde zich in tweede positie, klaar voor een aanval op Justin Barcia. Maar toen deze na zo’n drie ronden in wedstrijd werd verrast door een diep spoor en zo tegen de grond in Colorado ging, kon Eli Tomac niks anders doen dan flink in de remmen gaan. Dat zorgde ervoor dat de Monster Energy piloot een aanrijding met Justin Barcia en zijn Yamaha vermeed en maar hierdoor verloor hij tevens ook twee plaatsen. Ken Roczen nam namelijk de leiding in handen en Blake Baggett zette zich in tweede positie, al was dit niet voor lang. Eens terug op snelheid wist de regerende AMA 450 Motocross kampioen al snel Blake Baggett voorbij te gaan. Alleen Ken Roczen bleek een moeilijk verteerbare Duitse Berlinerbol. De HRC Honda piloot wist de Monster Energy Kawasaki piloot opnieuw twintig minuten aan de praat te houden met zijn listige lijnkeuzes en sterk race-instinct. Na deze twintig minuten was het vaatje Duitse Krombacher afgetapt. Eli Tomac finishte zo nog met elf seconden voorsprong op Ken Roczen. De derde plaats ging naar Blake Baggett die voor Marvin Musquin bleef die in Thunder Valley. Benny Bloss finishte vijfde, dat voor Justin Barcia die betere resultaten had kunnen boeken met de snelheid die hij ons toonde.

450 Moto 1 Resultaat
1. Eli Tomac
2. Ken Roczen
3. Blake Baggett
4. Marvin Musquin
5. Justin Barcia
6. Benny Bloss
7. Weston Peick
8. Phil Nicoletti
9. Dylan Merriam
10. Lorenzo Locurcio
11. Jake Masterpool
12. Alex Ray
13. Cade Autenrieth
14. Brandon Scharer
15. Ben LaMay
16. Brandan Leith
17. Cody Cooper
18. Derek Anderson
19. Henry Miller
20. Dare DeMartile
450 Moto 2 Resultaat
1. Eli Tomac
2. Ken Roczen
3. Blake Baggett
4. Marvin Musquin
5. Benny Bloss
6. Justin Barcia
7. Weston Peick
8. Phil Nicoletti
9. Brandon Scharer
10. Dylan Merriam
11. Cody Cooper
12. Cade Autenrieth
13. Jake Masterpool
14. Lorenzo Locurcio
15. Toshiki Tomita
16. Henry Miller
17. Felix Lopez
18. Brandan Leith
19. Chase Marquier
20. Bradley Lionnet
Top10: 450 Totaal resultaat
1. Eli Tomac (1-1)
2. Ken Roczen (2-2)
3. Blake Baggett (3-3)
4. Marvin Musquin (4-4)
5. Benny Bloss (6-5)
6. Justin Barcia (5-6)
7. Weston Peick (7-7)
8. Phil Nicoletti (8-8)
9. Dylan Merriam (9-10)
10. Brandon Scharer (14-9)
Top10: 450 Stand in het Kampioenschap
1. Eli Tomac, 150
2. Marvin Musquin, 122
3. Justin Barcia, 104
4. Blake Baggett, 100
5. Ken Roczen, 97
6. Weston Peick, 88
7. Phil Nicoletti, 75
8. Jason Anderson, 73
9. Benny Bloss, 73
10. Dylan Merriam, 49

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Archief Monster Energy Media

Uw reacties