Glenn Coldenhoff op een IceOne-Husqvarna?

Glenn Coldenhoff op een IceOne-Husqvarna?
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het FIM Wereld Kampioenschap MXGP-MX2 is bijna halverwege, dit weekend wordt de tiende wedstrijd van het seizoen verreden. Dat betekend dat wij richting ‘juli’ gaan en dan komt ook de malle transfermolen weer op gang. Een aantal toppers heeft al een deal voor 2019 en zelfs al 2020 op zak zoals Jeffrey Herlings, Antonio Cairoli en Tim Gajser. De contracten van Romain Febvre, Benoit Paturel en Clement Desalle lopen eind 2019 af, hetzelfde geldt voor Brian Bogers.

Bij IceOne Racing lopen de contracten van zowel Gautier Paulin als Max Anstie af. Er zijn geruchten dat het Finse team volgend jaar weer met drie rijders actief wil zijn. Misschien een mooi plekje voor Glenn Coldenhoff. Het contract van de Brabander bij KTM loopt af terwijl Herlings en Cairoli nog onder contract staan. Daarbij komt nog dat Pauls Jonass bij het behalen van de tweede MX2-wereldtitel de overstap naar de MXGP wil maken. Wanneer Coldenhoff naar Husqvarna verhuist blijft hij toch verbonden aan ‘Oostenrijk’.
Bij WILVO Yamaha MXGP heeft Arnaud Tonus nog een deal voor 2019. Zijn landgenoot Jeremy Seewer zou ook een contract hebben maar dan met Yamaha. Dat is misschien ongunstig voor Jeremy Vanhorebeek wiens contract dit jaar afloopt.
Bij het Monster Energy-Kawasaki Racing Team-KRT heeft Julien Lieber een deal voor 2018 maar de kans is groot dat de Waal ook in 2019 de teamgenoot van Desalle zal zijn.

Wanneer de ‘factory’ puzzel is gelegd volgen de overige plaatsen. Door de leeftijdsgrens moeten Samuele Bernardini, Simone Furlotti, Vsevolod Brylyakov en Micha Boy de Waal de overstap maken naar de MXGP.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Paul Weyten

Uw reacties