Graham Jarvis wint vierde Erzberg Rodeo!

Graham Jarvis wint vierde Erzberg Rodeo!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In een erg zware editie van de Erzberg rodeo trok de taaiste en meest ervaren rijder aan het langste eind: Graham Jarvis! Jarvis won de meest legendarische van alle hard enduro’s daarmee voor de vierde keer. Zijn landgenoot Jonny Walker werd tweede, Manuel Lettenbichler was derde.

Erzberg recordhouder Taddy Blazusiak had er zin in. De Pool vertrok met een kanonstart en kreeg Colton Haaker achter zich aan. De 20-jarige Manuel Lettenbichler aarzelde echter niet en schoof door naar de leiding. Lettenbichler was op zijn 16de de jongste ooit om Erzberg uit te rijden.

Manuel Lettenbichler zwoegend door Carl’s dinner

Voor het grootste deel van de race leidde Manuel maar toen kreeg hij in “Carl’s Dinner”, de verschrikkelijke rotssectie, het gezelschap van Billy Bolt. Bolt zette door maar Lettenbichler nam opnieuw de leiding over doordat hij niet tankte. Jonny Walker zat ondertussen in derde stelling terwijl veteraan Jarvis gestaag aan zijn opmars was begonnen. In de aanvangsfase lag de 43-jarige extreme enduro legende pas 17de!

Lettenbichler en Bolt kwamen vrijwel gelijk in Grüne Hölle aan. De ongelofelijke steile klim door de groene hel sloeg uitdager Bolt K.O. Billy hielp Lettenbichler die vast zat, en later ook Young maar geraakte zèlf niet weg!

Graham Jarvis op karakter en techniek door de ‘groene hel’

Jarvis kon gebruik maken van de opstopping en als technisch meest vaardige van het pak wist hij de groene hel te verlaten zonder hulp. Walker haalde nog alles uit de kast maar kon de Rockstar Energy Husqvarna rijder niet meer bedreigen. In de tussenstand van de WESS leidt Jonny Walker wel voor Graham Jarvis en Billy Bolt.

De laaglanders gaven alles wat ze hadden maar dat was helaas niet voldoende om de ‘Iran Giant’ te bedwingen. Zowel Thierry Pittens (71ste), Hans Vogels (75ste) als Andy Truyts (81ste) strandde tussen de gigantische rotsen van Carl’s Dinner. In totaal haalden slechts 23 van de 500 gestarte deelnemers de eindmeet.

Winnaar Jarvis met links Manuel Lettenbichler (derde) en rechts Jonny Walker (tweede)

Erzberg Red Bull Hare Scramble
1. Graham Jarvis
2. Jonny Walker 41 sec
3. Manuel Lettenbichler
4. Wade Young
5. Billy Bolt
6. Teasdale
7. Paul Bolton
8. Taddy Blazusiak
9. Pol Tarres
10. Mario Roman

Tussenstand WESS na 2 ronden.
1.Jonny Walker 1700 ptn
2. Graham Jarvis 1610 ptn
3. Billy Bolt 1610 ptn
4. Manuel Lettenbichler 1540 ptn
5. Wade Young 1220 ptn
6. Taddy Blazusiak 1180 ptn
7. Travis Teasdale 1030 ptn
8. Paul Bolton 1020 ptn
9. Pol Tarres 890
10. Blake Gutzeit 760 ptn

De verliezer van de dag Billy Bolt had uitzicht op de zege, maar ging té snel van start.

Foto’s: Markus Berger/Red Bull Content Pool

Uw reacties