Jeffrey Dewulf wint beide manches tijdens MCLB BK in Everbeek!

Jeffrey Dewulf wint beide manches tijdens MCLB BK in Everbeek!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Everbeek werd dit weekend de vijfde manche van het MCLB Inters BK verreden. Aan de start een kwalitatief deelnemersveld met o.a. Wietse Brackman, Kevin Fors, David Segers, Jurgen Wybo, Jorne Tytgat, Torpjurn van Hoe en met daarbij dit weekend ook Jeffrey Dewulf.

In de eerste manche kwam de MX2 machine van Jurgen Wybo het snelste uit de start, maar het is zijn Husqvarna teamgenoot Wietse Brackman die al snel de leiding weet over te nemen. Ondertussen schuift ook Jeffrey Dewulf voorbij Jurgen Wybo en zo komt Jeffrey Dewulf in tweede positie. Wietse Brackman, die deze week nog enkele dagen in het ziekenhuis vertoefde wegens maag en darmproblemen, maakt het Jeffrey Dewulf moeilijk maar kan zijn hoge tempo niet volhouden. Niet verbazend na de afgelopen week. Jeffrey Dewulf gaat dan ook voorbij Wietse Brackman die op zijn beurt voor de sterk rijdende Jurgen Wybo finisht. David Segers ziet een inhaal jacht na een valpartij in de start beloond met een vierde plaats en de top vijf wordt vervolledigd met Jorne Tytgat.

De tweede manche dan, en een gelijklopend verhaal. Opnieuw is het Wietse Brackman die in begin van de wedstrijd zijn wil op legt en dit tot enkele ronden van de einde weet vol te houden. Dan wordt de Husqvarna man helaas voor hem opnieuw overrompeld door Jeffrey Dewulf, die in deze manche zich van op een tiende plaats naar voor heeft gestreden. Na dit duo vinden we David Segers die een betere start nu weet te verzilveren met een derde plaats en dit voor Torpjurn van Hoe en Kevin Fors!

De algemene dagoverwinning ging dan ook logischerwijs naar Jeffrey Dewulf met zijn beide manche overwinningen, dit voor Wietse Brackman en David Segers. In de MX2 klasse was Jurgen Wybo opnieuw de primus en bij de Inters B mocht de Waaslander Michiel Vercauteren met zijn twee dertiende plaatsen pronken met de dagoverwinning.

Foto: Peter Borremans

Uw reacties