Maxi Nagl ook op de pole-position in Bielstein.

Maxi Nagl ook op de pole-position in Bielstein.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op het ruim 1600 meter lange circuit van Bielstein heeft Maxi Nagl (foto) de pole-position veroverd voor de derde ADAC MX Masters van het seizoen. De TM-rijder was in zijn groep het snelste voor Vaclav Kovar en Hunter Lawrence. In de andere groep wist Lukas Neurauter het snelste te trainen voor Sulivan Jaulin en Henry Jacobi. De beste Belg was Jeremy Delince, hij start vanaf de zevende startplaats. Helaas komen er geen Nederlanders in actie in deze klasse.

In Youngster Cup wel een Nederlander; Raf Meuwissen. De Limburger wist met de 125cc machine een 25e startplaats te veroveren. Hij wist Bryan Engelen (27e), Jarni Kooij (34e), Nolan Cordens (37e) en Dante Nijs (39e) voor te blijven. De Oostenrijker Michael Sandner vertrejt vanaf de pole. In de Junior Cup 85cc was Constantin Piller de snelste in de kwalificatie voor Paul Bloy, Camden McLellan, Radek Vetrovský en Cato Nickel. Liam Everts wist zich als zesde te kwalificeren en Lucas Coenen als 24. Heel veel pech voor Ivano van Erp die in zijn eerste snelle ronde zijn achterwiel kapot sprong. Er wordt met een motor gereden in de ADAC dus werd er snel gesleuteld maar helaas kon er nog maar een ronde worden gereden en toen viel de vlag. De Yamaha-rijder start daarom morgen tijdens de KNMV ONK in Lelystad.

Startopstelling MX Mastersl Bielstein; D:
1 Maxi Nagl D TM
2 Lukas Neurauter A KTM
3 Vaclav Kovar CZ KTM
4 Sulivan Jaulin F KTM
5 Hunter Lawrence Aus Honda
7 Jeremy Delince B Honda
8 Jens Getteman B Kawasaki
11 Nathan Renkens B Honda
12 Ken de Dycker B KTM
17 Jeffrey Dewulf B KTM
28 Thomas Vermijl B KTM
32 Cedric Grobben B KTM
34 Dietger Damiaans B KTM
36 Roy Silien B Suzuki

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: ADAC MX Masters

Uw reacties