Vroegtijdig einde voor topaffiche VMCF in Paal

Vroegtijdig einde voor topaffiche VMCF in Paal
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Reeds vorige week werd de VMCF-federatie overspoeld met rijders en in Paal werd het dit weekend nog een pak drukker waarbij in bijna alle categorieen het maximum bereikt werd. Het zorgde voor een overladen programma dat echter abrupt een einde kende door een zware val van Steve Seronval die in de slotreeks zijn motor op een toeschouwer zag belanden waardoor de racedag er meteen opzat.

In elk geval hebben de inters voor het spektakel gezorgd in Paal. Frederic Weigert dook het snelst de hindernissen in maar achter hem werd het een waar drama. Steve Seronval misrekende zich in de tweede bocht en nam in zijn val een tiental rijders mee tegen de grond. Weigert kreeg vooraan echter snel het gezelschap van Jochem Walckiers, Jonas Salaets en Mark Boot terwijl ook Thomas Vermijl zijn wagentje kon aanhangen. Het tempo kwam zo nog hoger te liggen waardoor een zieke Jochem Walckiers moest afhaken. Ook mark Boot moest de koplopers laten gaan nadat hij zonder achterrem kwam te staan maar nog kreeg Frederic Weigert geen vrij baan. Jonas Salaets en Thomas Vermijl reden vlot voorbij de regerende VMCF-kampioen waarbij Jonas Salaets knap stand zou houden. Hij won dan ook de eerste manche voor Thomas Vermijl en Cedric Grobben die vanuit de achtergrond nog derde was geworden voor Frederic Weigert en Dennis Wagemans.

Het verhaal van de slotreeks was helaas vrij snel geschreven want Cedric Grobben pakte meteen de kopstart voor Frederic Weigert en Jochem Walckiers. Ook Mark Boot en Jonas Salaets vonden we in de top terug en dan kwam de turbo van Steve Seronval onder druk te staan. De Suzuki-rijder ging voluit in de aanval en kwam snel op de vierde plaats te rijden maar plots verloor hij de controle over de manche waardoor hij een zware val maakte en zijn motor een toeschouwer raakte. De hulpdiensten zagen meteen de ernst van het ongaval in en voor de tweede maal werd de rode vlag bovengehaald. Einde manche dus en Cedric Grobben werd zo nog laureaat voor Jonas Salaets en Frederic Weigert. In de MX2-klasse was er een zege voor Jelle Verbruggen die David Foguenne en Kristof Van Vaerenbergh op het podium meekreeg.

Alle resultaten hier

Eerste reeks

 1. Jonas Salaets –Yam
 2. Thomas Vermijl –KTM
 3. Cedric Grobben-KTM
 4. Frederic Weigert –HON
 5. Dennis Wagemans –YAM
 6. Mark Boot –KTM
 7. Steve Seronval –SUZ
 8. Mark Boot –KTM
 9. Jelle Verbruggen-YAM
 10. Jochem Walckiers-KTM
 11. David Foguenne-TM
 12. Bryan Engelen-KTM
 13. Jerome Benonit-YAM
 14. Roy Sillien
 15. Bastien Houche-YAM

Tweede reeks

 1. Cedric Grobben-KTM
 2. Frederic Weigert-HON
 3. Jonas salaets-YAM
 4. Mark Boot-KTM
 5. Jochem Walckiers-KTM
 6. Bryan Engelen-KTM
 7. Jelle Verbruggen-YAM
 8. Jasper Van De Mieren-SUZ
 9. Dennis Wagemans-YAM
 10. David Foguenne-TM
 11. Karel Schepmans-HON
 12. Roy Sillien-SUZ
 13. Roel Geurts-HUSQ
 14. Kristof Van Vaerenbergh-YAM
 15. Jerome Benonit-YAM

Eindstand MX1

 1. Cedroc Grobben
 2. Jonas Salaets
 3. Frederic Weigert
 4. Mark Boot
 5. Jochem Walckiers

Eindstand MX2

 1. Jelle verbruggen
 2. David Foguenne
 3. Kristof Van Vaerenbergh
 4. Bastien Houche
 5. Glenn BielenTekst: Heikki Declercq
  Foto:
  Michel Delvaux Pictures

Uw reacties