Aaron Plessinger heerst in AMA250 Red Bud!

Aaron Plessinger heerst in AMA250 Red Bud!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ook in de AMA 250 klasse waren ze toe aan de zevende wedstrijd van het twaalf wedstrijden tellende AMA Motocross kampioenschap. Op het aanstaande “Motocross des Nations” circuit was het uitkijken naar wie sterk kon presteren en daarmee zichzelf in de kijker zette voor een plaatsje in team Amerika. Maar ook wat met Dylan Ferrandis, zou de Fransman de nationale federatie even laten zien wat hij kon op deze omloop?!

De eerste manche ging alvast van start met een holeshot voor Shane McElrath. De KTM piloot die voorheen gekend was als een piloot die voornamelijk sterk was in supercross, komt langzamerhand ook sterker voor de dag in het motocross. Twee ronden lang kon de TLD KTM piloot genieten van de leiding in de wedstrijd tot ene Aaron Plessinger als een ware superman kwam voorbij gevolgen op Larroco’s leap. De Yamaha piloot had voorheen deze sprong al gebruikt om Austin Forkner voorbij te gaan en gebruikte dit vervolgens dus opnieuw bij Shane McElrath. De Yamaha piloot leek vervolgens de weg open te hebben naar een makkelijke overwinning. Dit was echter buiten Austin Forkner gerekend die na verloop van tijd meer en meer zijn ritme leek te vinden en snelle ronden wist neer te zetten. Hierdoor kwam de Pro Circuit Kawasaki piloot dan ook terug op het wiel van de leider in de wedstrijd Aaron Plessinger. Even weet Austin Forkner zelfs de leiding over te nemen in de wedstrijd, maar dit is niet naar de zin van de leider in het kampioenschap Aaron Plessinger, die in de volgende bocht Austin Forkner het decor inzend. Daarmee eindigt een mogelijke overwinning voor Austin Forkner al voor de tweede week oprij in een aanrijding en vervolgens crash. Exit Austin Forkner! Aaron Plessinger laat het alvast niet aan zijn hart komen en snelt verder zonder tegenstand naar de zege in de eerste manche dit voor RJ Hampshire en de vanuit het midden in het pak gekomen Dylan Ferrandis.

In de tweede manche zagen we meteen een crash in de eerste bocht met daarin namen als Shane McElrath, Colt Nichols en RJ Hampshire. Terwijl deze jongens hun motoren zochten en opraapten zagen we dat Mitchell Harrison de holeshot had geclaimed. Deze nog maar net uit blessure teruggekeerde Mitchell Harrison zakte al snel door het ijs waardoor we opnieuw Aaron Plessinger aan de leiding kregen. Achter hem ontspon er zich een interessant duel, in eerste instantie tussen Joey Savatgy en Alex Martin maar zo’n tien minuten in de wedstrijd kreeg dit duo het gezelschap van de opdreef gekomen Austin Forkner. Wegens de intensiteit van het duel en omdat deze drie elkaar geen duimbreedte wilde toegeven verplichte ze elkaar om de gevaarlijke “Larocco’s Leap” te springen. Het was Joey Savatgy die zich als eerste terugtrok uit dit gekkenhuis. Austin Forkner en Alex Martin gingen verder met hun duel, ditmaal clean in tegenstelling tot in Southwick, en Austin Forkner nam de bovenhand van Alex Martin. De leider in de wedstrijd was echter net te ver weg voor Austin Forkner en zo finishte de Pro Circuit kawasaki piloot knap tweede, na zijn DNF in de eerste manche. Dit achter dubbele reekswinnaar Aaron Plessinger en voor Alex Martin. Op de vierde plaats vonden we dan Dylan Ferrandis die in de laatste ronde nog Joey Savatgy wist te verschalken en dit na opnieuw een inhaal jacht vanop plaats twaalf!De overal overwinning gaat logischerwijs naar Aaron Plessinger met zijn dubbele reeksoverwinning. Met hem mee op het podium mochten Alex Martin (4-3) en Dylan Ferrandis (3-4).

250 Moto 1 Resultaat
1. Aaron Plessinger
2. RJ Hampshire
3. Dylan Ferrandis
4. Alex Martin
5. Shane McElrath
6. Garrett Marchbanks
7. Colt Nichols
8. Justin Cooper
9. Michael Mosiman
10. Jordon Smith
11. Chase Sexton
12. Jordan Bailey
13. Mitchell Harrison
14. Dakota Alix
15. Cameron McAdoo
16. Ryan Sipes
17. Joey Savatgy
18. Hayden Mellross
19. Ramyller Alves
20. Challen Tennant
250 Moto 2 Resultaat
1. Aaron Plessinger
2. Austin Forkner
3. Alex Martin
4. Dylan Ferrandis
5. Joey Savatgy
6. Chase Sexton
7. Justin Cooper
8. Mitchell Harrison
9. Shane McElrath
10. Jordan Bailey
11. Michael Mosiman
12. Dakota Alix
13. Ryan Sipes
14. Cameron McAdoo
15. Hayden Mellross
16. Challen Tennant
17. Colt Nichols
18. Austin Root
19. Kevin Moranz
20. Jordon Smith
250 Overal Red Bud
1. Aaron Plessinger (1-1)
2. Alex Martin (4-3)
3. Dylan Ferrandis (3-4)
4. Shane McElrath (5-9)
5. Justin Cooper (8-7)
6. Chase Sexton (11-6)
7. Austin Forkner (35-2)
8. Michael Mosiman (9-11)
9. RJ Hampshire (2-40)
10. Mitchell Harrison (13-8)
250 Stand kampioenschap
1. Aaron Plessinger, 283
2. Alex Martin, 248
3. Justin Cooper, 201
4. Shane McElrath, 198
5. Austin Forkner, 191
6. Jeremy Martin, 176
7. RJ Hampshire, 176
8. Chase Sexton, 166
9. Jordon Smith, 163
10. Dylan Ferrandis, 149

Tekst: Matthias Van Eeckhoven Foto: Monster Energy

Uw reacties