Bizarre resultaten leiden tot verwachtte winnaar in AMA MX250 Washougal!

Bizarre resultaten leiden tot verwachtte winnaar in AMA MX250 Washougal!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Dit weekend werd op het prachtige parcours van Washougal de negende manche van het kampioenschap betwist. Het parcours in Washington State aan de westkust van Amerika, zorgt door zijn ligging tussen de hoge naaldbomen steeds voor prachtige beelden.

Maar zou de AMA 250 Motocross wedstrijd in Washougal ook een prachtige wedstrijd opleveren? In de eerste manche was het, het Kawasaki duo: Joey Savatgy en Austin Forkner die al beste weg waren bij het start hek. De holeshot award ging alvast naar Joey Savatgy.

Nog in de eerste ronde zagen we de Fransman Dylan Ferrandis, die snel naar de top vijf wou, zichzelf in nesten werken. De Yamaha piloot kwam te val en verloor vele plaatsen en meteen de kans op een goed resultaat.

Ondertussen ging het vooraan er stevig aan, na enkele ronden kregen we het viertal; Savatgy, Forkner, Smith en Plessinger vooraan die zich nauwelijks lieten scheidde door twee seconden.

Het gevecht vooraan bleef intens, en even was het Plessinger die zijn drie voorgangers moest laten gaan. Bij deze drie voorgangers was het ondertussen Austin Forkner die zijn teamgenoot Joey Savatgy had weten voorbij te gaan. Even leek ook Jordan Smith de routinier Joey Savatgy te grazen te gaan nemen. Maar de Pro Circuit Kawasaki piloot wist zich te hernemen zodat dit niet gebeurde. Na een korte adem pauze ging Joey Savatgy in de laatste vijf minuten van de wedstrijd zelfs nog opzoek naar de overwinning. Na kort druk te hebben gezet op zijn teamgenoot Austin Forkner, zag Joey Savatgy een kortere lijn aan de binnenkant die hem op een propere maar toch agressieve manier voorbij Austin Forkner bracht. De laatste ronden hield Joey Savatgy het hoofd koel en zo won hij zijn eerste manche van het seizoen voor zijn jonge teamgenoot Austin Forkner en Jordan Smith. De leider in het kampioenschap Aaron Plessinger finishte op een vierde plaats en dit voor Chase Sexton en ver voor zijn eerste belager in het kampioenschap, Alex Martin die pas achtste finishte. Dylan Ferrandis finishte uiteindelijk nog als elfde in deze eerste manche.

De tweede manche dan, waarin het géén kawasaki’ motoren waren maar wel nu wel Yamaha’s die als beste weg kwamen van achter het start hek. Aaron Plessinger wist de holeshot te nemen voor zijn teamgenoten Colt Nicholls en Dylan Ferrandis. Van achter hen kwam echter het grote gevaar in de vorm van Troy Lee Designs KTM piloot die door in de eerste bochten perfect de snelheid hoog te houden snel iedereen voorbij wist te komen en zo de leiding nam in de wedstrijd.

De triomfators van in de eerste manche, kende in deze tweede manche minder geluk. Zo zagen we bij de eerste tijdswaarneming dat de manche winnaar van de eerste reeks, Joey Savatgy zich buiten de top twintig bevond en voor het Pro Circuit team ging het van slecht naar nog veel slechter wanneer in de tweede ronde Austin Forkner loeihard tegen de grond ging bij een mislukte poging van een scrub. Niet op een Pro Circuit moto maar eveneens “bad luck” voor Jordan Smith die bij de eerste tijdwaarneming zichzelf zelfs buiten de top dertig vond!

Met deze concurrenten moest Shane McElrath alvast geen rekening meer houden, en met de andere ook niet. Want de KTM piloot toonde zich te sterk en won met overschot. Dit met twaalf seconden voorsprong op Dylan Ferrandis die een foutje van Aaron Plessinger afstrafte door hem zijn tweede plaats af te snoepen. Aaron Plessinger finishte wel nog derde. Dit was door de zeer inregelmatige resultaten van iedereen ook genoeg voor de overal overwinning. Aaron Plessinger had aan zijn vierde en derde plaats voldoende om de AMA 250 National van Washougal naar zich toe te trekken en dit voor Shane McElrath die in de eerste reeks negende finishte en nu dus de manche wist te winnen. Beide werden vergezeld door Joey Savatgy die zich vanuit zijn uitzichtloze situatie in deze tweede manche zich nog naar een negende plaats wist te knokken. Dylan Ferrandis viel nipt naast het podium en Alex Martin geeft met een achtste en een zesde plaats opnieuw heel wat punten toe op dag triomfator en tevens kampioenschapsleider Aaron Plessinger.

250 Moto 1 Resultaat
1. Joey Savatgy
2. Austin Forkner
3. Jordon Smith
4. Aaron Plessinger
5. Chase Sexton
6. Justin Cooper
7. Michael Mosiman
8. Alex Martin
9. Shane McElrath
10. RJ Hampshire
11. Dylan Ferrandis
12. Mitchell Harrison
13. Sean Cantrell
14. Enzo Lopes
15. Colt Nichols
16. Cameron McAdoo
17. Dakota Alix
18. Jimmy Decotis
19. Jordan Bailey
20. Tommy Weeck

250 Dag resultaat – Washougal
1. Aaron Plessinger (4-3)
2. Shane McElrath (9-1)
3. Joey Savatgy (1-9)
4. Dylan Ferrandis (11-2)
5. RJ Hampshire (10-4)
6. Alex Martin (8-6)
7. Justin Cooper (6-8)
8. Jordon Smith (3-13)
9. Chase Sexton (5-10)
10. Mitchell Harrison (12-7)

250 Moto 2 Resultaat
1. Shane McElrath
2. Dylan Ferrandis
3. Aaron Plessinger
4. RJ Hampshire
5. Colt Nichols
6. Alex Martin
7. Mitchell Harrison
8. Justin Cooper
9. Joey Savatgy
10. Chase Sexton
11. Cameron McAdoo
12. Michael Mosiman
13. Jordon Smith
14. Jordan Bailey
15. Enzo Lopes
16. Tommy Weeck
17. Sean Cantrell
18. Challen Tennant
19. Dakota Alix
20. Hayden Mellross

250 Stand in het kampioenschap
1. Aaron Plessinger, 371
2. Alex Martin, 312
3. Justin Cooper, 267
4. Shane McElrath, 251
5. Austin Forkner, 238
6. RJ Hampshire, 230
7. Jordon Smith, 225
8. Chase Sexton, 222
9. Joey Savatgy, 214
10. Dylan Ferrandis, 204

@smitty.45 😱| 📽 @promotocross #thisismoto

Een bericht gedeeld door Racer X Online (@racerxonline) op

Swipe left for ten shots of today’s 250 class action from round 9 at @washougalmxpk (oh and one of @ryanvillopoto too) – – – #thisismoto #promotocross #WashougalMX > 📸@kardyphoto

Een bericht gedeeld door Racer X Online (@racerxonline) op

Tekst: Matthias Van Eeckhoven

Uw reacties