Circuit De Herselse Bossen blijft bestaan!

Circuit De Herselse Bossen blijft bestaan!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Goed nieuws voor MAC Lierop en alle motocrossliefhebbers, het circuit ‘De Herselse Bossen‘ blijft bestaan! De activiteiten worden wel minder maar in afgeslankte vorm kan de Brabantse motorclub blijven bestaan. Op het circuit aan de A67 mogen drie tot vier keer per jaar nationale wedstrijden worden georganiseerd. Dat valt op te maken uit twee uitspraken die de Raad van State vandaag (18 juli) heeft gedaan. Daaruit blijkt dat de activiteiten op het MAC-terrein voor een deel onder het overgangsrecht vallen.

Uit de uitspraken van de hoogste bestuursrechter blijkt ook dat leden en niet-leden van de club ter verkenning van het terrein kort voor de wedstrijden op de baan mogen trainen. ‘Kort voor de wedstrijd’ betekent voor de Raad van State twee tot drie weken. Een klein aantal bewoners proberen de crossbaan van MAC Lierop al jaren dicht te krijgen. Volgens de omwonenden is het gebruik illegaal omdat er geen vergunning voor is verleend. Van de rechter kregen ze gelijk maar MAC Lierop gaf zich niet zomaar gewonnen.

MAC Lierop trok vervolgens alles uit de kast om te bewijzen dat de crossbaan al jaren wordt gebruikt en dat op zijn minst die oude rechten gerespecteerd moeten worden. Het organiseren van GP-wedstrijden valt niet onder het overgangsrecht.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Onbekend

Uw reacties