Geslaagd ADAC weekend Brian van der Klij

Geslaagd ADAC weekend Brian van der Klij
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print
 Husqvarna-rijder Brian van der Klij is in de ADAC 125 Cup in Tensfeld in de top tien geëindigd. In de eerste manche kwam hij na een slechte start terug naar een veertiende positie. In de tweede manche zat hij er beter bij met de start en eindigde na verschillende, spannende gevechten achtste.
Op zaterdag lag het circuit er in de vrije training al zwaar bij. Toch was het lekker om even de omstandigheden te ervaren en de motor reed heerlijk. In de tijdtraining ging Brian ervoor zitten om een scherpe tijd op de klok te zetten. Meteen in het begin wist hij zijn beste tijd neer te zetten waarmee hij zich als zestiende kwalificeerde voor de wedstrijd.
In de warm up op zondagochtend had Brian een goed gevoel op de baan. Hij reed een aantal ronden om te kijken of alles met de motor in orde was. Dit was allemaal perfect waardoor Brian er klaar voor was om in de eerste manche van start te gaan.
Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Brian niet lekker weg en kwam pas rond de dertigste plaats uit de eerste bocht. Tijdens de eerste ronde wist hij al vele plaatsen winst te boeken en kwam op een achttiende plaats voorbij start/finish. Gedurende de wedstrijd zette hij zijn opmars verder en wist beslag te leggen op een veertiende plaats.
De start van de tweede manche was beter en gelijk had hij een goed tempo in handen. Door de juiste lijnen te rijden, kwam hij op een achtste plaats uit de eerste ronde. In de daaropvolgende ronden, wisselde hij verschillende keren van positie maar hij wist de gevechten in zijn voordeel te beslissen waardoor hij als achtste over de finish kwam.

“Ik was eigenlijk best teleurgesteld over mijn kunnen in de eerste manche. Mijn start was niet goed waardoor ik te ver van achter moest beginnen en dit koste me veel energie. De tweede manche daarentegen was ik gebrand om het te laten zien. Uiteindelijk ben ik wel tevreden over het totale weekend. Volgende week gaan we naar Lommel, laat het daar dan maar gebeuren,” zegt Brian.
In het dagklassement eindigde Brian op een negende plaats. Dit weekend staat de volgende wedstrijd van Brian op het programma. Dit is de EMX125 wedstrijd in het Belgische Lommel.
Daguitslag ADAC 125 Cup Tensfeld:
1 Raivo Dankers 47 Pnt
2 Filip Olsson 45 Pnt
3 Raf Meuwissen 35 Pnt
4 Mario Lucas 30 Pnt
5 Nico Greutmann 30 Pnt
9 Brian van der Klij 20 Pnt
Foto: Niek Fotografie, ADAC Motorsport

Uw reacties