Luc van Lenning boekt dagzege in Rhenen.

Luc van Lenning boekt dagzege in Rhenen.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Luc van Lenning heeft op circuit Kwintelooijen te Rhenen de wedstrijd in het NK quads gewonnen. Van Lenning behaalde in de manches een tweede en eerste plaats. Hij bleef Valentino Roks en Tino Winter voor. In de tussenstand van het NK quads 2018 zijn de verschillen in de top erg klein. Met nog drie wedstrijden te gaan staat Marco Keunen nog steeds aan de leiding. De top vijf staat binnen 30 punten van elkaar.

Eerste manche NK quads.
Dennis Jansen had de kopstart voor Richard Ruttenberg en Dani Hoffard. Ruttenberg nam in de eerste ronde de leiding over en Jansen bleef hem volgen tot aan de vierde ronde waarin Jansen moest uitvallen. Roks was inmiddels Hoffard gepasseerd en kwam nu op de tweede plaats te liggen. Twee ronden later was het Luc van Lenning die vanaf een zesde plaats sterk naar voren kwam en de tweede plaats over nam van Roks. Ruttenberg had inmiddels een mooie voorsprong opgebouwd en sloot de manche dan ook als winnaar af voor van Lenning. Roks eindigde voor Koolhaas die inmiddels Hoffard was gepasseerd. Hoffard eindigde met een gescheurde uitlaat en moest afwachten of hij door de geluidsmeting kwam. Hij had alle geluk van de wereld en zijn vijfde plaats bleef tegen tot ieders verbazing staan door waarschijnlijk een niet functionerend metingsapperaat. Leider in de tussenstand van het NK quads 2018 Marco Keunen kreeg na drie ronden te maken met een steen die tussen de rem en velg vast kwam te zitten en viel uit. Hij werd nog als 34ste geclassificeerd.

Tweede manche NK quads
De holeshot was nu voor van Lenning voor Ruttenberg, Roks, Hoffard en Keunen. Keunen had snel enkele plaasen goed gemaakt, maar hij verslikte zich in de eerste ronde in een bocht en viel terug naar de vijfde plaats. Ruttenberg had last van een zadel die hij verloor en hij moest uiteindelijk vanaf de laatste plaats een inhaalrace beginnen. Roks lag nu op de tweede plaats en wist deze eindigde ruim achter van Lenning op de tweede plaats. Keunen passeerde in de vijfde ronde Hoffard en werd derde. Winter kwam vanuit de middenmoot sterk terug rijden en wist Hoffard ook nog te passeren om als vierde over de finish te komen.

In de tussenstand van het NK quads 2018 blijft Keunen aan de leiding, Jansen viel terug van plaats vier naar acht en werd gepasseerd door Roks, van Lenning, Joey Meertens en Carlito Simons. Sem Ende was niet aanwezig en werd onder andere voorbij gegaan door Ruttenberg en Koolhaas en valt nu buiten de top tien.

Uitslag eerste manche NK quads.
1. Ruttenberg, 2. van Lenning, 3. Roks, 4. Koolhaas, 5. Hoffard, 6. Winter, 7. Smits, 8. Lommers, 9. Meertens, 10. Schuurmans.

Uitslag tweede manche NK quads.
1. van Lenning, 2. Roks, 3. Keunen, 4. Winter, 5. Hoffard, 6. Koolhaas, 7. Lommers, 8. van Rijswijck, 9. Siemons, 10. Smits.

Dagklassement NK quads.
1. van Lenning 195, 2 Roks 186, 3. Winter 173, 4. Koolhaas 173, 5. Hoffard 172, 6. Ruttenberg 169, 7. Lommers 167, 8. Smits 165, 9. van Rijswijck 163, 10. Schuurmans 161.

Tussenstand NK quads 2018.
1. Keunen 1059, 2. Hoffard 1052, 3. Smits 1042, 4. Roks 1042, 5. van Lenning 1039, 6. Meertens 961, 7. Siemons 949, 8. Jansen 925, 9. Ruttenberg 922, 10. Koolhaas 921.

Tekst: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties