Marvin Musquin slaat dubbelslag in Red Bud!

Marvin Musquin slaat dubbelslag in Red Bud!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Aangekomen bij de zevende manche om het AMA Motocrosskampioenschap, streden de heren om de 450cc klasse verder om de titel! Dit deden ze op het parcours waar dit jaar alsook de “Motocross des Nations” zal op worden verreden. Meteen dus een goede test voor de Amerikaanse piloten maar alsook voor de Fransen of heren als Ken Roczen en de voor de gelegenheid naar daar afgezakte Jake Nicholls!

In de eerste manche kreeg het talrijke publiek alvast een holeshot van Blake Baggett te zien. De KTM piloot nam daarmee de leiding voor Lorenzo Locurcio en Eli Tomac. Een foutje van Locurcio en een valpartij van Blake Baggett zorgde er echter al snel voor dat Eli Tomac de leiding in handen kreeg. De Kawasaki piloot zette meteen druk op de tegenstand en wist met snelle ronden tijden ook weg te lopen van deze concurrentie. Deze concurrentie was voornamelijk Ken Roczen, want andere namen als Marvin Musquin en Justin Barcia waren beide betrokken geraakt in een crash in de eerste bocht. De wedstrijd kabbelde in principe rustig verder, Marvin Musquin maakte werk van zoveel mogelijk punten te redden op Eli Tomac en dat bracht hem tot plaats drie, achter Eli Tomac en Ken Roczen. Maar dan gebeurde het wedstrijdfeit van de dag. Met nog drie ronden te gaan, zagen we Eli Tomac met pech aan de kant staan, met een geblokkeerd achterwiel. Dit euvel gooide Eli Tomac uit wedstrijd, wat Ken Roczen de zege in de schoot wierp. Tevens was dit een geluk bij een ongeluk voor Marvin Musquin die nu geen punten verloor op zijn concurrent maar wel zo’n 22 punten goed maakte! Beide Europeanen finishte voor Benny Bloss die op zijn beurt de in de start gevallen Justin Barcia afhield. De top vijf werd vervolledigd door Blake Baggett.

Met slechts tien punten voorsprong in het kampioenschap, startte Eli Tomac de tweede manche. In deze tweede manche was het Justin Bogle die de holeshot nam. De Joe Gibbs Racing piloot werd echter al na enkele ronden voorbij gesneld door Marvin Musquin en Ken Roczen die elkaar in een hard duel bekampte. Het was wel Marvin Musquin die uiteindelijk aan het langste eind trok en de leiding in de wedstrijd nam en naar de overwinning wist te rijden voor Justin Barcia die een weg had gevonden voorbij Ken Roczen. En wat dan met Eli Tomac?! Door zijn “Did not finish” in de eerste manche moest de leider in het kampioenschap vanuit starthek 36 de start nemen, zijn resultaat in manche één. Dit zorgde ervoor een mindere start van Eli Tomac en in een dramatische ietwat onbeholpen reeks. De Monster Energy piloot toonde zijn enorme snelheid door snel naar een zesde plaats te rijden, maar dan ging de Amerikaan tegen de grond. Dit zorgde voor plaatsverlies en tot overmaat van ramp was ook een pitstop nodig voor de Kawasaki piloot. Na deze pitstop zagen we Eli Tomac uiteindelijk van omstreeks een twaalfde plaats nog negende finishen. Niet voldoende om zijn leidersplaats in het kampioenschap te redden die nu met 3-punten voorsprong in handen is van Marvin Musquin.


Deze Marvin Musquin won alsook de overal met zijn tweede plaats in de eerste manche en zijn overwinning in de tweede manche. Dit voor Ken Roczen (1-3) en Justin Barcia (4-2). Jake Nicholls scoorde met een negende plaats en een dertiende plaats een knappe tiende plaats overal en Eli Tomac (36-9) op een vijftiende stek overal.

450 Moto 1 Resultaat
1. Ken Roczen
2. Marvin Musquin
3. Benny Bloss
4. Justin Barcia
5. Blake Baggett
6. Phil Nicoletti
7. Cooper Webb
8. Weston Peick
9. Jake Nicholls
10. Justin Hill
11. Kyle Cunningham
12. Heath Harrison
13. Henry Miller
14. Cody Cooper
15. Toshiki Tomita
16. Ben LaMay
17. Brandon Scharer
18. Brandan Leith
19. Jeremy Hand
20. Brock Papi
450 Moto 2 Resultaat
1. Marvin Musquin
2. Justin Barcia
3. Ken Roczen
4. Justin Hill
5. Blake Baggett
6. Phil Nicoletti
7. Cooper Webb
8. Kyle Cunningham
9. Eli Tomac
10. Henry Miller
11. Weston Peick
12. Cody Cooper
13. Jake Nicholls
14. Toshiki Tomita
15. Brandon Scharer
16. Ben LaMay
17. Cody Williams
18. Justin Bogle
19. Dare DeMartile
20. Chase Marquier
450 Overal Red Bud
1. Marvin Musquin (2-1)
2. Ken Roczen (1-3)
3. Justin Barcia (4-2)
4. Blake Baggett (5-5)
5. Phil Nicoletti (6-6)
6. Justin Hill (10-4)
7. Cooper Webb (7-7)
8. Kyle Cunningham (11-8)
9. Weston Peick (8-11)
10. Jake Nicholls (9-13)
450 Stand in het kampioenschap
1. Marvin Musquin, 304
2. Eli Tomac, 301
3. Justin Barcia, 264
4. Ken Roczen, 246
5. Blake Baggett, 232
6. Weston Peick, 193
7. Benny Bloss, 176
8. Phil Nicoletti, 172
9. Cody Cooper, 101
10. Kyle Cunningham, 93

Uw reacties