Maxime Desprey naar Honda France SR!

Maxime Desprey naar Honda France SR!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na twee jaar Gebben Racing Van Venrooij Kawasaki verlaat Maxime Desprey het Nederlandse team. Desprey zal zich dit najaar voor Honda France SR toeleggen op de Franse strandraces en Le Touquet. Zijn teamgenoten voor dit programma worden Richard Fura en Stéphane Watel!

Door het afscheid van meervoudig Frans Elite MX1 kampioen Xavier Boog moest het Motoblouz team op zoek naar een vervanger. Die werd gevonden in Maxime Desprey. Maxime reed dit jaar verschillende keren in de top-10 in de MXGP en eindigde in 2017 derde in het Franse Elite MX1 kampioenschap.

In 2019 gaat Desprey, die momenteel een enkelkwetsuur heeft, resoluut voor de Franse MXA title. Daarnaast wil hij ook nog enkele MXGP’s meepikken. Met Stéphen Watel trekt het team van manager Josse Sallefranque een jonge piloot met strandrace  potentieel aan. In 2017 werd Watel immers vijfde in Le Touquet.

Ook Richard Fura zal nog altijd in het rood rijden. Nadat hij het SR-team een ​​podium schonk in de Enduropale van 2017 en dat jaar vicekampioen werd in het championnat Courses sur sable is hij een vast waarde. Dit jaar liep Fura een schouderblessure op toen hij tweede lag in de Le Touquet. Afspraak voor de eerste Franse strandrace half oktober in Berck-sur-Mer.

 

Uw reacties