MXGP: Jeffrey Herlings pakt de volle buit in Semarang!

MXGP: Jeffrey Herlings pakt de volle buit in Semarang!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Voor de Grand Prix in Pangkal Pinang vreesde Jeffrey Herlings dat hij zonder de Redplate terug zou komen vanuit Azie. Niets is minder waar, de Nederland heeft de leiding in het FIM Wereld Kampioenschap MXGP weer stevig vast. De 23-jarige crosser reist met 24 punten voorsprong naar Loket voor de volgende GP. Naast Herlings staan Tim Gajser (2-3) en Clement Desalle (4-2) op het podium. Cairoli wordt ondanks zijn duimblessure vierde maar hij verliest wel twaalf punten op zijn KTM-collega.

1e manche
Herlings wint bijna de FOX Holeshot Award maar op de eerste sprong gaat het bijna mis met de Brabander. Cairoli neemt de award en de leiding over van Herlings die wordt gevolgd door Desalle, Gautier Paulin en Romain Febvre. Hoe Gasjer het doet is niet te beschrijven maar de Honda-rijder passeert in de eerste halve ronde zowel Febvre, Paulin, Desalle als Herlings! De eerste keer over start-finish is Cairoli de leider maar een ronde later is de leiding voor de Sloveen! Een aantal foutjes achter elkaar zorgen ervoor dat Paulin en Febvre voorbij gaan aan de redplate houder. Vervolgens probeert ook Desalle voorbij te gaan aan Herlings die dat weet te voorkomen. In de eerste helft van de wedstrijd vecht Herlings zich voorbij aan Paulin en Febvre om de aansluiting te vinden bij Cairoli. Waar Febvre en Desalle als rijders wisten te passeren weet Herlings de Italiaanse negenvoudig wereldkampioen te passeren voor de tweede plaats. Gasjer heeft ruim zeven seconden voorsprong op Herlings maar dat is niet voldoende! In tien minuten werkt Herlings zijn achterstand weg en hij neemt de leiding over! De volgende overwinning is een feit en een hele belangrijke want Gasjer wordt tweede voor Cairoli die daarmee dus vijf punten verliest. Desalle wordt vierde na een gevecht met IceOne Racing-rijder Paulin.

UPDATE: Nagl en Coldenhoff worden tien plaatsen terug gezet voor het negeren van de gele vlag!

2e manche
Ook in de tweede manche weet Cairoli de FOX Holeshot Award te winnen nipt voor Herlings en Desalle. De Italiaan verliest snel terrein en de Kawasaki-rijder pakt de leiding. Net voordat de eerste ronde begint neemt Herlings de leiding over van de Belg. Gajser sluit aan en het trio aan de leiding wil elkaar in de eerste tien minuten van de wedstrijd niet met rust laten. Daarna weet Herlings zich los te werken en stuurt hij de KTM naar de volgende overwinning. Herlings wint voor Desalle en Gajser. Jeremy Seewer is de eerste manche hard ten val gekomen maar hij rijdt een sterke tweede manche! Ruim twintig minuten heeft hij de vierde plaats in handen maar deze moet hij later toch afstaan aan Cairoli. De 32-jarige Italiaan is terug gezakt naar de achtste plaats maar komt daarna weer heel sterk opzetten. Het resultaat is een vierde plaats tijdens deze tweede manche voor Seewer. Julien Lieber wordt nu tiende, Vanhorebeek finisht als dertiende voor Coldenhoff en Strijbos.

Over twee weken gaat dit kampioenschap verder op het circuit van Loket.

Uitslagen MXGP #13; Semarang, Ind:
1e manche:
1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Tim Gajser Slo Honda
3 Antonio Cairoli I KTM
4 Clement Desalle B Kawasaki
5 Gautier Paulin F Husqvarna
6 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha
7 Tommy Searle GB Kawasaki
8 Alessandro Lupino I Kawasaki
9 Max Anstie GB Husqvarna
10 Kevin Strijbos B KTM
18 Glenn Coldenhoff NL KTM *
DNF Julien Lieber B Kawasaki

2e manche:
1 Jeffrey Herlings NL KTM
2 Clement Desalle B Kawasaki
3 Tim Gajser Slo Honda
4 Antonio Cairoli I KTM
5 Jeremy Seewer CH Yamaha
6 Max Anstie GB Husqvarna
7 Tommy Searle GB Kawasaki
8 Alessandro Lupino I Kawasaki
9 Maxi Nagl D TM
10 Julien Lieber B Kawasaki
13 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha
14 Glenn Coldenhoff NL KTM
15 Kevin Strijbos B KTM

Dagklassement MXGP GP van Indonesie:
1 Jeffrey Herlings NL KTM 1-1
2 Tim Gajser Slo Honda 2-3
3 Clement Desalle B Kawasaki 4-2
4 Antonio Cairoli I KTM 3-4
5 Tommy Searle GB Kawasaki 7-7
9 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha 6-13
10 Kevin Strijbos B KTM 10-15
14 Julien Lieber B Kawasaki DNF-10
17 Glenn Coldenhoff NL KTM 18-14

Tussenstand MXGP na 13 wedstrijden:
1 Jeffrey Herlings NL KTM 583
2 Antonio Cairoli I KTM 559
3 Clement Desalle B Kawasaki 447
4 Tim Gajser Slo Honda 410
5 Romain Febvre F Yamaha 400
7 Glenn Coldenhoff NL KTM 329
9 Jeremy Vanhorebeek B Yamaha 280
14 Julien Lieber B Kawasaki 187
15 Kevin Strijbos B KTM 152
33 Ken de Dycker B KTM 5
40 Sven van der Mierden NL Yamaha 1

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #RayArcherPhoto

Uw reacties