Raakt Jago Geerts fit voor Zwarte Cross?

Raakt Jago Geerts fit voor Zwarte Cross?
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

 De 13de van het WK, in Semarang, Indonesië bracht niet het verhoopte resultaat voor Jago Geerts. De tiener liep een enkelblessure op en moest forfait geven voor de tweede reeks. In de eerste manche was de Kemea-Yamaha rijder tiende geëindigd.

Op zaterdag kwalificeerde Jago Geerts als 12de na een onvoorziene highsider, tot dan lag hij achtste. In de openingsrace dook hij als achtste de eerste bocht in, maar verloor nog twee plaatsen en ging op het einde ook nog even tegen de grond. Geen Jago aan de start van de tweede reeks. De Belgische tiener kwam in de opwarmronde van de tweede reeks ten val en verdraaide daarbij zijn enkel opnieuw. Geerts kon amper stappen en had geen andere keuze dan forfait te geven voor die tweede reeks.

Geerts staat in de Dutch Masters of Motocross aan de leiding in de 250 klasse. Daar heeft hij 13 punten voorsprong op Calvin Vlaanderen en 28 punten voorsprong op Davy Pootjes. Komend weekend vindt de Dutch Masters finale plaats tijdens de “Zwarte Cross” in Lichtenvoorde. In de WK tussenstand blijft Geerts wel zevende.

Jago Geerts: “Ik crashte op een natte plek tijdens de opwarmronde van de tweede reeks en verdraaide daarbij mijn enkel. Het is dezelfde blessure als eerder dit seizoen. Ik had veel pijn, kon maar met moeite stappen. Ik had geen andere keuze dan forfait te geven voor de tweede reeks. Een zware opdoffer. Ik hoop nu fit te geraken voor komend weekend, voor de laatste ronde van de Dutch Masters in Lichtenvoorde.”

Foto: JP Acevedo/Yamaha Racing

Uw reacties