IMBA: Josh Waterman wint, Jacky Tausch beste laaglander

IMBA: Josh Waterman wint, Jacky Tausch beste laaglander
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De open klasse in de IMBA heeft zeker voor kippevel gezorgd op de Ganspoel. Spijtig genoeg werd het zwarte dag voor de Belgische delegatie die geen partij bleek voor de Engelse overheersing. Jacky Tausch, zesde in de eindstand, werd in Huldenberg de beste laaglander.

In de eerste manche konden de Engelse rijders meteen de eerste vijf plaats opeisen na het startgewoel waarbij Robin Bakens betrokken was in een zware valpartij. Ryan Crowder had intussen de leiding opgeëist voor Shane Carless, Josh Waterman en James Dodd maar dan sloeg de turbo aan van de Duister Pit Rickert. De gekende ADAC-piloot reed alle toppers zomaar voorbij en zo de manche knap op zijn naam brengen voor James Dodd, Josh Waterman en Ryan Crowder. Dan volgde stijn Verstrepen die IMBA-leider Shane Carless vooraf ging.

Jacky Tausch sloot af met een schitterende 4de plaats.

Ook in de slotreeks waren de Engelsen opnieuw erg sterk maar nu waren ook de Belgen goed mee vertrokken. Vooral Robin Bakens en Glenn Bielen streden mee voor de top vijf terwijl Stijn verstrepen samen met Stef Bastaens in de start onderuit was gedoken. Deze maal geen goede start voor Pit Rickert waardoor de Britse delegatie het onder elkaar konden uitvechten. Josh waterman haalde nu zijn slag binnen via een ware kamikazeaanval op zijn landgenoot James Dobb. Shane Carless kon nu de schade wel beperken als derde voor Robin Bakens en Glenn Bielen.

Dubbele pech: Glenn Bielen & Robin Bakens

De grote anti-climax moest echter nog komen in de slotreeks. Opnieuw waren de Britten bij de les in het startgebeuren. Ryan Crowder, Gary Gibson en Josh Waterman openden de spannendste manche van de dag maar het publiek ging massaal achter het duo Robin Bakens-Glenn Bielen staan. De beide Belgen sneden als een mes door de boter doorheen het peloton en kwam in het wiel van het leidende duo tot het noodlot toesloeg. Glenn Bielen gleed onderuit en beschadigde daarbij zijn nieuwe Yamaha waardoor zijn race er meteen opzat en Robin Bakens maakte een enorme smak. Als bij wonder stond Bakens opnieuw overeind maar de hoop op een thuiszege was meteen vervlogen.

Glenn Bielen had wel de snelheid maar kwam dat tikje geluk te kort.

Ryan Crowder won zo de slotreeks voor Josh Waterman, James Dobb en een erg knap eindigden Jacky Tausch en Stijn Verstrepen . De strijd om de titel is nog verre van gereden maar de GP van Belgie werd wel knap gewonnen door Josh Waterman die James Dobb en Pit Rickert meer op het podium kreeg. Jacky Tausch eindigde mooi als zesde voor de eerste Belg, Stijn Verstrepen terwijl ook Jeremy Joris in de top tien terug te vinden is.

De zesde en laatste wedstrijd voor de IMBA MX open vindt dit weekend plaats in het Zwitserse Beggingen.

Alle resultaten hier

Eerste Manche      

 1. Pit Rickert (Dui)
 2. James Dodd (GBR)
 3. Josh Waterman (GBR)
 4. Ryan Crowder (GBR)
 5. Stijn Verstrepen (B)
 6. Shane Carless (GBR)
 7. Glenn Bielen (B)
 8. Jeremy Joris (B)
 9. Jacky Tausch (NL)
 10. Stef Bastaens (B)

Tweede manche

 1. Josh Waterman (GBR)
 2. James Dodd (GBR)
 3. Shane Carless (GBR)
 4. Robin Bakens (B)
 5. Glenn Bielen (B)
 6. Gary Gibson (GBR)
 7. Pit Rickert (Dui)
 8. Jacky Tausch (NL)
 9. Jeremy Joris (B)
  10.Stijn Verstrepen (B)

Derde reeks

 1. Ryan Crowder (GBR)
 2. Josh Waterman (GBR)
 3. James Dodd (GBR)
 4. Jacky Tausch (NL)
 5. Pit Rickert (Dui)
 6. Stijn Verstrepen (B)
 7. Gary Gibson (GBR)
 8. Jeremy Joris (B)
 9. Shane Carless (GBR)
 10. Niels De Klein (NL)

Eindstand

  1. Josh Waterman
  2. James Dodd
  3. Pit Rickert
  4. Ryan Crowder
  5. Shane Carless

Tussenstand IMBA MX open klasse 

1.  Josh Waterman (GBR)       716
2.  Shane Carless (GBR)          707
3.  James Dodd (GBR)             701
4.  Gary Gibson (GBR)             638
5.  Nicolaj Damsgaard (Den)  542
7.  Niels de Klein (NL)              475
8.  Jonas Salaets  (B)                458
9.  Jeremy Joris (B)                   394
16. Eli Hesen (B)                        276
18. Jacky Tausch (NL)               218
20. Stijn Verstrepen (B)           192

Tekst: Heikki Declercq
Foto:
 Chantelle Chard, Danny Relouw

Uw reacties