Julien Lieber verlengt bij Monster Energy Kawasaki Racing Team

Julien Lieber verlengt bij Monster Energy Kawasaki Racing Team
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Sommige persberichten roepen meer vragen op dan ze beantwoorden. Zo ook de mededeling van Kawasaki dat MXGP rookie Julien Lieber ook volgend jaar voor Monster Energy Kawasaki Racing Team naast Clément Desalle zal uitkomen. Was dat niet van in het begin de bedoeling?

Of Julien Lieber eind 2017 onmiddellijk voor twee jaar of één jaar plus een optie op een tweede tekende, laten we in het midden. Het is wel een feit dat Lieber door knieblessure aan het seizoen begon met een grote achterstand qua trainen en testen met de fabrieks KX450F-SR Kawasaki.

Lieber maakte desondanks een indrukwekkend debuut tijdens de openingsronde in Argentinië, waarna nog heel wat top-10 plaatsen volgde. Door een blessures in de Britse GP begin moest de jonge Belg twee GP’s.  Sinds zijn terugkeer zoekt de Kawa rijder nog naar zijn vroege seizoensvorm, maar hij wil het 2018 uiteraard zo sterk mogelijk afsluiten.

Julien Lieber: “Ik ben erg blij om volgend seizoen met Monster Energy Kawasaki Racing Team verder te gaan. Ze leveren geweldig werk, analyseren nauwkeurig de feedback van de rijder om samen in dezelfde richting verder te groeien. Ik heb een goede relatie met het team, niet alleen met de monteurs en het management, maar ook met Clément en ik kan niet wachten om de nieuwe motor te testen en aan het werk te gaan voor volgend seizoen. Dit eerste MXGP jaar was best moeilijk voor mij omdat ik eerst moest herstellen van een operatie voordat ik de motor testte.  Toch heb heb ik eerder in het seizoen al enkele goede races gereden. Ook al zijn de resultaten niet zo goed sinds mijn blessure in Groot-Brittannië, iedereen in het team blijft achter me staan en dat zal me zeker helpen om sterker te zijn in de komende races. “

Thierry Chizat Suzzoni: “Sinds het begin van het seizoen zijn we tevreden met de prestaties van Julien, ook al had hij pech dat hij in Groot-Brittannië geblesseerd raakte. Maar het heeft onze mening niet veranderd. We weten dat zijn rijstijl past bij de 450-klasse en dat hij de hele winter met ons kan werken om de nieuwe motor te ontwikkelen. Er is een geweldige samenwerking tussen beide rijders en we weten allemaal hoe belangrijk het is om in een goede sfeer te werken. Clément en Julien delen informatie en advies om de beste resultaten neer te zetten voor het team en onze partners. Het is ook geweldig om te zien dat we zullen blijven samenwerken met al onze belangrijkste partners. We werken al vijf jaar met Monster Energy samen en het is een plezier om deze relatie verder te zetten. Wat ook het geval is met de andere bekende merken zoals Motorex, Thor, Pro Circuit, Alpinestars en Dunlop, die ons allemaal helpen om een ​​ander niveau te bereiken. Kawasaki heeft een gloednieuwe KX450 voorgesteld, we staan ​​dus voor een drukke winter om ons voor te bereiden op het volgende seizoen. Maar we hebben een uitstekend team en uitstekende partners die klaar zijn voor de volgende uitdaging. “

Foto’s: Pascal Haudiquert

Uw reacties