MXGP stoelendans: Shaun Simpson

MXGP stoelendans: Shaun Simpson
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Indonesische GP zege van Wilvo Yamaha rijder Shaun Simpson was vorig jaar een lichtpunt in een matig seizoen. Ook dit jaar zit het de sympathieke Schot niet mee. De 30-jarige Simpson kreeg dan ook te horen dat hij op zoek moet naar een ander team.

Viervoudig GP winnaar, twee Britse en een Belgische titel en een vaste waarde in de top-10. Dat is kort samengevat de staat van dienst van Simpson. Waar de gepatenteerde zandhaas in het verleden steeds goed was voor uitschieters in de zandwedstrijden lijkt de machine nu te stokken. Ook Lommel bracht voor de Yamaha-piloot niet wat hij had verwacht.

Gemiste kans in Lommel

“Alles leek er goed uit te zien dit weekend maar in de eerste manche probeerde ik een andere lijn en belandde in een zacht gedeelte waardoor ik ten val kwam. Mentaal was ik klaar voor deze wedstrijd maar omdat ik in de eerste manche teveel krachten heb verspeeld, werd het zwaar in de tweede manche. In het tweede deel van de wedstrijd was ik helemaal leeg. Ik ben teleurgesteld over het resultaat van dit weekend. Ik ben twee keer buiten de top tien geëindigd terwijl ik vind dat ik hier in de top zeven had moeten finishen,” legt Simpson uit. Shaun had van Yamaha een aanbod gekregen om zich volgend jaar toe te leggen op de strandraces en een alternatief programma. Dat zou hij naar verluidt naast zich neergelegd hebben. Simpson aast immers op sportieve revanche in de GP’s.

In beeld komen

“Mijn seizoen tot nog toe liep niet zoals ik het verwachtte. Er zijn te veel zaken gebeurd waar ik niets aan kon doen. Aangereden worden, een virale infectie oplopen….. Maar hey, ik ben er 30 maar nog super gemotiveerd. Ik heb een heel goed team achter mij. In de resterende wedstrijden hoop ik dus een en ander recht te zetten. Ook een baan als de Keiheuvel volgende week gaat er bij mij altijd wel in,” aldus Shaun.

Er resten Simpson nog vijf GP’s om een nieuw team te overtuigen. De soldaat van vele oorlogen zal daarbij zeker Assen met rood hebben omcirkeld. Twee jaar geleden pakte hij er een reekszege, in de eerste MXGP editie op het TT circuit won hij zelfs de Grote Prijs voor Romain Febvre en Glenn Coldenhoff.
“Een GP winnen zoals voor enkele jaren, dat zit er momenteel niet in. Er rijden de dag van vandaag een paar kleppers rond, niet normaal. Maar toch, je weet maar nooit!”

Het staat buiten kijf dat Shaun zowel op als naast de baan heel wat te bieden heeft, maar de beschikbare plaatsen zijn er beperkt. Vooral de match van een Brits team met een Britse rijder ligt dan voor de hand. In het verleden kwam ‘Braveheart’ al voor Dixon Racing Team en Roger Magee’s KTM UK team uit. Zal de geschiedenis zich opnieuw herhalen?

Foto’s: Yamaha Racing, Ray Archer

 

 

 

Uw reacties