Team Nederland telt af naar Junior WK in Australië!

Team Nederland telt af naar Junior WK in Australië!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Van 24 tot en met 26 augustus vindt het Junior WK motorcross plaats in Horsham, Australië. In tegenstelling tot België stuurt Nederland wel een ruime en sterke delegatie. Maar liefste negen oranje crossers zullen ‘down under ‘ het beste van zichzelf geven in de 65cc, 85cc en 125cc.

In 2017 keerde Team Nederland terug uit Estland met één individuele wereldtitel (Ivano Van Erp in 65cc), één bronzen plak (Kay Karssemakers) en drie top-10 noteringen (Kay De Wolf, Rick Elzinga en Raivo Dankers). Daarnaast eindigde Team Nederland ook tweede in het landenklassement van de 125cc. Dit jaar beter doen, is dus nog niet zo makkelijk. Toch wordt er hard gewerkt om ook dit jaar weer te scoren. Coach Barry Forschelen werkte samen met zijn rijders al verschillende groepstrainingen af en ondertussen werden ook alle logistieke voorbereidingen getroffen.

Zeker voor de 125cc rijders wordt het een heel avontuur. Aangezien zij na de EMX125 ronde van Frauenfeld volgend weekend rechtstreeks vanuit Zwitserland naar Australië trekken. Horsham bevindt zich op 300 km ten noordwesten van Melbourne.

De 65cc selectie bestaat uit: Damien Knuiman, Lotte van Drunen en Bradley Mesters

De 85cc selectie bestaat uit: Kay de Wolf, Kay Karssemakers, Dave Kooiker

De 125cc selectie bestaat uit: Rick Elzinga, Raivo Dankers en Raf Meuwissen

Foto: MXGP

 

Uw reacties