VMCF: Frederic Weigert triomfeert in Huldenberg

VMCF: Frederic Weigert triomfeert in Huldenberg
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ondanks de ruime Belgische deelname aan de IMBA-reeksen kwamen toch nog een twintigtal toppers opdagen voor de VMCF Inters manches. Frederic Weigert was in Huldenberg de beste MX1 rijder.

De aanwezige rijders zorgden voor een schitterende wedstrijd. Jochem Walckiers pakte uit met een holeshot en kon de eerste vijf ronden een duel uitvechten met Frederic Weigert. Maar dan ging het verkeerd voor de Mikkola-rijder die onderuit dook toen hij een lekke band kreeg. Zijn plaats werd overgenomen door Roy Sillien die echter de kloof naar koploper Weigert niet meer dicht kreeg. Jerome Benonit knokte zich naar de derde plaats voor een aanstormende Roel Geurts, Natale Gordano en Karel Schepmans. Jory Kenzeler werd de beste MX2-rijder na een knap duel met de heroptredende Vincent Collet.

Het MX1 eindpodium van Guldenberg, vlnr: Benonit, Weigert, Wagemans

In de slotreeks werd er vooral in de start veel gevallen. Bij de slachtoffers hoorden Jochem Walckiers, Roy Sillien, Sauro deleau en Roel Geurts. Vooraan was Dennis Wagemans er vanonder gemuisd maar meteen werd de Yamaha-rijder aangevallen door Frederic Weigert. Zijn eerste aanval was meteen de goede want de Honda-rijder reed zo naar zijn tweede zege van de dag. Dennis Wagemans hield het hoofd koel op de tweede plaats voor het duo Jerome Benonit en Natale Gordano. De bloemen dus voor Frederic Weigert voor Jerome Benonit en Dennis Wagemans. In de MX2-klasse is Jordy Kenzeler weer helemaal terug van in feite nooit weggeweest want hij won de beide reeksen voor Bastien Houche en Kris Fleerackers.

Volledige resultaten hier

Eerste reeks Inters

 1. Frederic Weigert (Hon)
 2. Roy Sillien (Suz)
 3. Jerome Benonit (Yam)
 4. Roel Geurts (Yam)
 5. Natale Gordano (KTM)
 6. Kordy kenzeler (KTM)
 7. Karel Schepmans (Hon)
 8. Dennis Wagemans (Yam)
 9. Jaspes Vandermieren (Suz)
 10. Vincent Collet (Yam)

Tweede reeks Inters

 1. Frederic Weigert (Hon)
 2. Dennis Wagemans (Yam)
 3. Jerome Benonit (Yam)
 4. Natale Gordano (KTM)
 5. Jasper Van Der Mieren (Suz)
 6. Karel Schepmans (Hon)
 7. Bastien Houche (Yam)
 8. Jochem Walckiers (KTM)
 9. Kris Fleerackers (Hon)
 10. Donny Van de Kerkhove (KAW)

Eindstand MX1

 1. Frederic Weigert
 2. Jerome Benonit
 3. Dennis Wagemans
 4. Natale Gordano
 5. Karel Schepmans

Eindstand MX2

 1. Jordy Kenzeler
 2. Bastien Houche
 3. Kris Fleerackkers

Foto: Jean-Paul Driesmans

Uw reacties