Jake Weimer kondigt zijn afscheid aan!

Jake Weimer kondigt zijn afscheid aan!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na 13 seizoenen heeft Jake Weimer besloten de helm aan de wilgen te hangen. De 30-jarige crosser heeft er lang over na gedacht maar hij vindt het mooi geweest! Dit jaar zou de crosser uit Idoha uitkomen voor Team SmartOp-MotoConcepts-Honda maar een zware blessure besliste echter anders! De belangrijkste overwinningen van Weimer is het winnen van de Motocross of Nations in 2009 en de AMA Supercross WestCoast titel een jaar later.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @jakeweimer12 on

In de jeugd jaren reed Weimer voor Suzuki maar in 2006 maakte hij voor Team Factory Connection-Honda zijn debuut op het hoogste niveau. Na drie seizoenen maakt hij de overstap naar Team Pro Circuit-Kawasaki waarmee hij nipt naast de WestCoast-titel greep. Een jaar later was het wel raak. Met deze titel maakt hij de overstap naar Team MonsterEnergy-Kawasaki waarmee hij in 2012 vijfde wordt in de AMA Supercross Serie. In zijn carriere wist Weimer negen Supercross-overwinningen te boeken, de laatste is van 2010 toen hij de East-West Shoot-Out in Las Vegas wist te winnen.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: TransworldMX

Uw reacties