Pauls Jonass praat over het MX2 titelduel in Assen!

Pauls Jonass praat over het MX2 titelduel in Assen!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

MX2 wereldkampioen Pauls Jonass heeft slechts vier manches om zijn achterstand van ​​24 punten op Red Bull KTM teamgenoot Jorge Prado goed te maken. De Let reed de eerste 13 GP’s van het seizoen met de rode leidersplaat en heeft momenteel nog twee reekszeges meer dan de Spanjaard. Hoewel hij met een handicap de laatste rechte lijn in gaat, geeft Pauls zich nog niet gewonnen.

Zoals bekend stapt Jonass volgend jaar over naar de MXGP. Vooraleer het zover is, hoopt hij nog steeds de derde rijder te worden die zijn MX2-wereldtitel voor KTM verlengen. Voor het tweede jaar op rij lijkt de MX2 op weg naar beslissende finale in de laatste ronde. Jonass pakte in 2017 tijdens de laatste GP in het Franse Villars-sous-Ecot als eerste Let ooit een motorcross wereldtitel. Alleen met een sterk resultaat op het TT Circuit van Assen kan de Red Bull-KTM rijder zijn kansen gaaf houden op een titelgevecht tijdens de afsluiter in Imola. Toch is Pauls al verzekerd van de tweede plaats in het WK dankzij zijn 156 punten bonus op Thomas-Kjer Olsen. Dat geeft ‘m in ieder een comfortabele positie om voluit in de aanval te gaan.

“Ik ga naar Assen met een ontspannen gevoel”, zei hij al in Turkije na zijn 12de podium van het seizoen. “Ik hou van zandbanen en ik heb niets te verliezen. Oké, ik sta 24 punten achter maar er is geen druk. Ik moet gewoon elke reeksop mijn best rijden. “

Het lot van de Harry Everts’ poulain licht echter in de handen van Jorge Prado. Die verkeert niet alleen in topvorm maar haalde in zijn Grand Prix-debuut in Assen in 2016 meteen het podium en pakte er twaalf maanden geleden de zege. Ook Prado voelt zich dus goed thuis in het zand van Assen. Na de Nederlandse is er een pauze van een weekend vooraleer de laatste GP wordt afgewerkt in Imola. De inzet in de resterende GP’s zijn 100 punten. Beide MX2 titanen zullen dus alles op alles zetten. Het momentum is echter in het voordeel van Prado. De 17-jarige Spanjaard heeft dit seizoen 10 overwinningen en vijftien podiums (waarvan slechts één derde plaats) achter zijn naam. Hoe het duel in de MX2 ook uitdraait, het staat al wel vast dat Red Bull KTM voor het tweede achtereenvolgende jaar de titels zal pakken in beide klassen. Bovendien zou het al de zevende(!) keer zijn sinds het begin van het decennium dat de Oostenrijkse fabrikant dit huzarenstuk klaarspeelt.

Tekst: Adam Wheeler, Tom Jacobs
Foto’s: Ray Archer

Uw reacties