Sidecarteam België op polepositie voor de Sidecarcross of nations, team Nederland slechts zevende!

Sidecarteam België op polepositie voor de Sidecarcross of nations, team Nederland slechts zevende!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Red Stallions, het zijspancross team van België, heeft zichzelf op de pole-positie gezet voor de sidecarcross of nations vandaag in het Deense Slagelse. Dit betekend dat de twee deelnemende teams aan drie heats vandaag telkens als 1e en als 13e mogen oprijden naar het starthek.
De andere topfavoriet, team Nederland, verging het minder. Slechts een zevende plek werd uit het vuur gesleept op de zware Deense zandbaan waar juist de start cruciaal gaat zijn. Hierdoor mag team Nederland in de heats slechts als 7e en 19e een plek aan de baar kiezen.

België deed het met slechts vier strafpunten dus het beste. Groep A-team Vanluchene won afgetekend hun kwalificatie heat en pakte zo dus maar 1 punt. In de C-groep wisten Sanders/Haller na een spectaculaire strijd met oudgedienden Daiders/Daiders uit Letland de derde plek te pakken waardoor het totaal strafpunten op 4 zou komen.
Gelukkig mag men net als vandaag 1 resultaat schrappen want in de B-groep ging team Dierckens niet van start daar men al reeds in het parc-ferme machine pech kende!

Nederland kende dus een baal dag. In groep A waren Bax/Stupelis al niet als beste weg bij de start en na een aantal ronden sloeg finaal de versnellingsbak vast en viel men uit.
Werk aan de winkel dus voor team B, Willemsen/Bax in de opvolgende kwalificatie heat. Willemsen nam dan de holeshot, zo leek, maar met aanremmen bij de eerste bocht schoot men net iets te ver door waardoor men aan de buitenkant van de baan met het bakwiel in het zeer rulle zand geraakte. Bij het uitkomen van de bocht ging men daarom finaal over de kop! Men begon als allerlaatste dan als ware een woeste Deense Viking aan een moeilijke inhaalrace die uiteindelijk niet mocht baten. In de laatste rondes van de heat vielen Willemsen/Bax namelijk ook al uit met pech!
In groep C wisten dan Hermans/Musset gelukkig nog de schade voor team Nederland te beperken met de winst en de score van slechts 1 punt waardoor men nog als zevende in de totaalstand van de kwalificaties kwam te staan.

Vandaag zal in drie heats (1.groep A-B, 2. groep B-C, 3.groep C-A) waarvan vijf van de zes resultaten per land gaan tellen, dan pas echt worden bepaald welke natie zich het beste zijspancrossland mag noemen!

Totaal uitslag kwalificaties Sidecarcross of Nations, Slagelse(DK)
PL. Nation Points
01. Belgium 4
02. Latvia 6
03. France 6
04. Great Britain 7
05. Switserland 8
06. Italy 11
07. Netherlands 12
08. Czech Republic 13
09. Germany 13
10. Austria 13
11. Ireland 13
12. Denmark 19

Tekst: Emil Bilars
Foto: Luc VanderAa

Uw reacties