VLM Broechem: Grobben duldt geen tegenspraak!

VLM Broechem: Grobben duldt geen tegenspraak!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Stroekckxvrienden ontvingen de VLM karavaan in Broechem waar de Nieuwelingen Open B, Nieuwelingen Open C, Masters, Juniors Open en zijspannen streden voor kampioenschapspunten. Bij de Inters halfliters voerde Cedric Grobben het hoge woord. De SHR Motorsports/Bagger Paul rijder won er beide manches.

Vorige week werkte Cédric Grobben een tegenvallende ADAC MX Masters weekend af in Gaildorf. Vandaag zette Grobben echter orde op zaken in Broechem. De KTM rijder won dan ook overtuigend de beide reeksen. Waar VLM kampioen Jens Van Meer de logische uitdager zou zijn, zat het ‘m vandaag niet mee. In de eerste manche wist Jens zich na een slechte start nog goed te herstellen tot de derde plaats.

Ook in de herneming kwam de BeTeMo kopman slecht uit de startblokken. Tot overmaat ging Van Meer ook nog eens onderuit waardoor hij finaal met een atypische 12de plaats genoegen moest nemen. Verrassend genoeg was de naaste belager van Grobben geen-collega 450’er -sorry halfliter- maar 250 kampioen Jonathan Banken! Banken bewees nog maar eens dat hij op zijn kwartliter Yam niemand hoeft te vrezen. Telkens eindigde Banken als tweede. Kenny Janssens had een vijfde en derde plaats voldoende voor de tweede plaats in de eindstand. Zijn derde plaats in de afsluiter hield Kevin Van Geldorp (4-4) van de tweede podiumtrede. Daarmee bewezen Kevin en Kenny nogmaals dat ze elkaar dit seizoen echt waard zijn!

Hoe de strijd om de vicekampioenstitel afloopt, weten we op 30 september wanneer de kampioenschapsfinale bij de Inters plaats vindt in Reet. In ieder geval begint Van Geldorp aan het ultieme duel met een buffer van acht punten. Volgend weekend staat de VLM-VMBB confrontatie van Lummen op de kalender.

LEES MEER  Cas Valk en Kay Karssemakers niet meer bij Husqvarna SKS Racing NL-team

 

Alle resultaten hier 

Race 1 Broechem
1. Cedric Grobben, 2. Jonathan Banken, 3. Jens Van Meer, 4. Kevin Van Geldorp, 5. Kenny Janssens, 6. Wouter Van Massenhoven, 7. Kristof Salaets, 8. Dieter Vromans, 9. Enzo Aerden, 10. Dennis Wagemans, 11. Kenzo Buys, 12. Kristof Scheynen, 13. Brent Aerden, 14. Steven De Beuckelaer, 15. Robin Everts, 17. Martijn Vermijl, 18. Jerôme Benonit, 19. Gunther Truyens, 20. Bart Janssens

Race 2 Broechem
1. Cedric Grobben, 2. Jonathan Banken, 3. Kenny Janssens, 4. Kevin Van Geldorp, 5. Dieter Vromans,  6. Wouter Van Massenhoven, 7. Kristof Salaets, 8. Frederik Daenen, 9. Steven De Beuckelaer, 10. Dennis Wagemans, 11. Kenzo Buys, 12. Jens Van Meer, 13. Kristof Scheynen, 14. Kristof Salaets, 15. Martijn Vermijl, 16. Jerôme Benonit, 17. Gunther Truyens, 18. Kenzo Buys, 19. Glenn Bielen, 20. Arno Van Mieghem

Eindstand Inters 500
1. Cedric Grobben 50, 2. Kenny Janssens 40, 3. Kevin Van Geldorp 40, 4. Jens Van Meer 35, 5. Wouter Van Massenhoven 34, 6. Dennis Wagemans 28, 7. Steven De Beuckelaer 27, 8. Kristof Salaets 27, 9. Frederik Daene 26, 10. Martijn Vermijl 22

Eindstand Inters 250
1. Jonathan Banken 50, 2. Dieter Vromans 44, 3. Enzo Aerden 40, 4. Kristof Scheynen 34, 5. Rob Konings, 6. Bart Janssens 27, 7. Robin Everts, 8. Glenn Bielen, 9. Arno Van Mieghem 25, 10. Kevin Schellens 23

Foto: Davemx

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  VIDEO: Spectaculaire valpartij Romain Febre

  MXGP vicewereldkampioen Romain Febvre deed het vandaag prima in de SX van Parijs. In de tweede SX1 race liep het echter flink mis voor Febvre die jacht maakte op leider …
 • Musquin een maatje te groot in Parijs

  Musquin een maatje te groot in Parijs

  Vandaag was er geen twijfel mogelijk over de sterkste man in Parijs. Marvin Musquin won de drie SX1 wedstrijden en daarmee is de KTM-rijder de nieuwe King of Paris. Landgenoot …
 • Kyle Peters is de Price of Paris

  Kyle Peters is de Price of Paris

  De nieuwe ‘Price of Paris” is Kyle Peters die vanmiddag in Parijs alle SX2 wedstrijden wist te winnen. De Honda-rijder won in de “Paris La Défense Arena” voor Maxime Renaux …
 • Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  Musquin pakt de Superpole voor MXGP-sterren

  In het Paris La Défense Arena heeft Marvin Musquin de Superpole weten te winnen voor de Supercross Paris. De KTM-rijder was in zijn vliegende rondje sneller dan Antonio Cairoli en …