Winst Ruttenberg, Roks nieuwe koploper.

Winst Ruttenberg, Roks nieuwe koploper.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Richard Ruttenberg heeft de achtste wedstrijd voor het NK quads in Geldermalsen gewonnen. Voor Ruttenberg was dit na Halle en Den Dungen de derde maal dat hij de hoogste trede van het podium mocht betreden. De tweede plaats was voor Valentino Roks. De Ecomaxx-rijder werd door dit resultaat de nieuwe leider in de tussenstand van het NK. De laatste plaats op het podium was voor Mike Koolhaas.

Eerste manche
Na een herstart van de eerste manche was Koolhaas als snelste weg. Hij werd gevolgd door de rest van het deelnemersveld onder aanvoering van Sam Ende, Roks, Ruttenberg en Arjan Bac. Roks nam in de eerste ronde de leiding over en ook Ruttenberg ging voorbij aan Koolhaas en Ende. In de derde ronde nam Ruttenberg de leiding over en liep per ronde weg van Roks. Ende viel in de vijfde ronde uit de top vijf en moest uiteindelijk uitvallen met een gescheurde brandstofleiding. Het waren nu Jim Bos en Dani Hoffard die zich bij de eerste vijf melden. In de zevende ronde werd de uiteindelijk top vijf gevormd toen Bos voorbij werd gegaan door Hoffard en Maryn Konst.

Tweede manche
Het was nu Ruttenberg die gelijk de koppositie wist te bemachtigen. Hij werd gevolgd door Roks, Bos, Ende en Koolhaas. Roks bleef enkele ronden in de buurt van de koploper, maar Ruttenber wist uiteindelijk een mooie voorsprong op te bouwen. Voor Ende was de tweede ronde het eindstation toen zijn quad stil viel. Het was even Bac die nu als vijfde lag maar hij werd weer snel voorbij gegaan door Hoffard. In de zesde en achtste ronde gingen Koolhaas en Hoffard voorbij aan Bos.

In de tussenstand van het NK vonden volop verschuivingen plaats in de top van het klassement. Roks is de nieuwe koploper voor Hoffard. Marco Keunen valt terug naar de derde plaats. Ruttenberg steeg van plaats negen naar vier. Wout Smits was niet aanwezig en valt van de vierde plaats terug naar tien. Luc van Lenning ging voorbij aan Joey Meertens en staat nu vijfde. Koolhaas komt vanaf de tiende plaats en staat nu achtste. Nieuw in de top tien is Daan van Rijswijck op de negende plaats.

Eerste manche NK quads Geldermalsen.
1. Ruttenberg, 2. Roks, 3. Koolhaas, 4. Hoffard, 5. Konst, 6. Bos, 7. Keunen, 8. Bac, 9. van den Berg, 10. van der Spek.

Tweede manche NK quads Geldermalsen.
1. Ruttenberg, 2. Roks, 3. Koolhaas, 4. Hoffard, 5. Bos, 6. van den Berg, 7. Bac, 8. Konst, 9. Keunen, 10. Schuurmans.

Dagklassement NK quads Geldermalsen.
1. Ruttenberg 200, 2. Roks 190, 3. Koolhaas 182, 4. Hoffard 176, 5. Bos 171, 6. Konst 169, 7. van den Berg 167, 8. Konst 167, 9. Keunen 166, 10.Siemons 160.

Tussenstand NK quads 2018.
1 Roks 1232, 2. Hoffard 1228, 3. Keunen 1225, 4. Ruttenberg 1122, 5. Meertens 1118, 6. van Lenning 1113, 7. Siemons 1109, 8. Koolhaas 1103, 9. van Rijswijck 1056, 10. Smits 1042.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties