Liam Everts tekent deal met Yoko!

Liam Everts tekent deal met Yoko!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De jonge talentvolle Liam Everts, die zich momenteel in stilte voorbereidt op zijn debuutseizoen in de 125cc klasse, tekende recent een tweejarige overeenkomst met Yoko. Het Finse merk van Juha Tirinen en Kaija Gustafsson, gesticht in 1977, is bekend om zijn kwalitatieve ski-, sneeuwscooter-, fiets- en mountainbike uitrustingen en uiteraard ook voor hun motocrossuitrustingen.

De aangeboden Finse kwaliteit zorgde er zelfs een tijdlang voor dat het merk, naast hun eigen Yoko merk ook instonden voor de fabricatie van Fox, O’Neal, Axo, Answer en nog enkele andere bekende merken en dit tot begin van de jaren negentig.

Het nu ietwat vergeten Yoko, dat successen kende met o.a. Håkan Carlqvist, Michele Rinaldi, Heinz Kinigadner, David Thorpe, John van den Berk, Andre Malherbe en Steve Lamson, gaat nu opzoek naar nieuwe successen met de mogelijke legendes van morgen. Dit doen ze met dezelfde gretigheid als waarmee Liam Everts aan zijn carrière bouwt. “Beide zijn we gretig op zoek naar successen, Yoko wil zijn rechtmatige plaats tussen de grote merken terug en ik wil m’n volgende stap zetten, de volgende successen boeken maar dan in de 125cc categorie. En met hard werk zullen we beide dit doel bereiken.” aldus Liam Everts.

Het Finse bedrijf hield zich in het motocross een tijdlang onder de radar. Maar met de oprichting van Yoko Europe is die tijd duidelijk voorbij. Dat toonde Yoko Europe alvast met enkele zeer gesmaakte promotie standen tijdens het afgelopen Grand Prix seizoen en nu met het vastleggen van de jongste motocrossende telg uit de Everts dynastie!

Leuk Weetje

Het merk dat een tijdlang samenwerkte en nauwe banden onderhield met FOX, is door een opmerking van Juha Tirinen verantwoordelijk voor het vossenhoofd in het logo van FOX. Net zozeer is stichter van FOX, Geoff Fox verantwoordelijk voor het feit dat we vandaag spreken over Yoko en niet het oorspronkelijke Joko. De Amerikaan vond dat niet aantrekkelijk noch sexy genoeg.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Actiefoto’s: Brent Verheyen – Foto signeermoment: Stefan Everts

Uw reacties