Motorclub Gemert gedupeerd door diefstal!

Motorclub Gemert gedupeerd door diefstal!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

MAC Sint Christoffel in Gemert is zwaar gedupeerd. Onbekenden namen deze week 50 dranghekken mee bij het crossterrein van de club aan de Energieweg. De hekken stonden niet op het terrein van de motorclub zelf, maar aan de andere kant van de Energieweg, tegen de muur van een ander bedrijfsgebouw. ,,Daar zetten we ze wel vaker neer, dat is gewoon praktisch omdat we de hekken vaak nodig hebben”, vertelt Rien van Hoogstraten, vice-voorzitter van MAC St. Christoffel aan het Eindhovens Dagblad.

De laatste keer dat de hekken waren gebruikt, was twee weken geleden tijdens het jaarlijkse Treffen van MC De Kleppenjagers. ,,Toen ik hier dinsdagmiddag was, stonden ze er nog, maar een dag later waren ze weg.” Van Hoogstraten denkt dat de dieven de hekken hebben meegenomen voor de opbrengst als oud ijzer. ,,Ze moeten een aanhangwagen bij zich hebben gehad, anders krijg je zo’n partij niet mee.”

IJzerboeren
,,We hebben bij verschillende ijzerboeren in de regio geïnformeerd, zij zeggen van niets te weten. Maar ik denk eerlijk gezegd dat er ook ijzerboeren zijn die het niks interesseert waar zo’n partij hekken vandaan komt.”
De club is niet verzekerd en zit nu dus wel met een financiële strop. ,,Want we kunnen eigenlijk niet zonder die hekken.” Van Hoogstraten heeft in elk geval aangifte bij de politie gedaan. Ook wil hij kijken of er vanaf omliggende bedrijfsgebouwen camerabeelden zijn gemaakt. ,,Maar ik ga er niet vanuit dat we daarmee de hekken nog terugkrijgen. Helaas.”

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Bron: Eindhovens Dagblad
Foto: iStockphoto

Uw reacties