Schrijf u in en wordt de opvolger van o.a. Jago Geerts, Marc De Reuver, Jeffrey Dewulf en Steve Ramon!

Schrijf je nu in voor de RES Axel 2uurs en 3uurs op 28 oktober!

Schrijf je nu in voor de RES Axel 2uurs en 3uurs op 28 oktober!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Enkele weken geleden gingen de inschrijving van start voor de RES Axel 2 uurs en 3 uurs motorcross. Een evenement dat voor héél wat motocrossers een symbolische afsluiter is voor hen om met een goed gevoel de winter in te gaan. Dit evenement heeft zich dan ook door de jaren heen als een klassieker op de kalender weten te zetten.

Jaar na jaar zien de bezoekers, die gratis toegang hebben tot het parcours, steeds meer en meer schoon volk opdagen voor de aflossingsmotocross. Zo zien we op het palmares bij de jeugd o.a. Jago Geerts staan die in 2013 met het VePix team van Frederik Van Eeckhoven wist te winnen. Frederik wist toen eveneens Youri van ‘t Ende nu actief in het EMX300 en Bo De Clercq te strikken. Dat deze motocross de poort is naar een gouden toekomst gaan we niet beweren, maar naast deze piloten staan ook Tallon Verhelst, Rick Elzinga, Scott Smulders, Ryan de Beer, … op het palmares van de Jeugd 2 uurs motocross van RES Axel. Dat is alvast een mooi lijstje waar jij jezelf, samen met minimum één maximum twee vriend(en), aan kan toevoegen bij eventuele winst.

Bij de volwassenen en hun 3 Uurs motocross zien we ook weer de trend terug komen dat hier géén platte kaas kan winnen. In het debuut jaar wist Jurgen Wybo samen met Maarten Govaert en David Vantornhout de wedstrijd op hun naam te zetten. Sindsdien zagen we Steve Ramon al bij het winnende drietal zitten, Yentel Martens, Marc de Reuver, Dietger Damiaens en Thomas Vermijl zaten ook allen al een keertje bij een winnend team. De recordhouders zijn echter Ronny van Hove bekend uit het EMX300 kampioenschap met drie overwinningen en Jeffrey Dewulf die zelfs al viermaal wist te winnen!

Het draait echter niet alleen maar om winnen, het is ook gewoon een leuke afsluiter van het seizoen. Een wedstrijd waarin je voor éénmaal een team kunt vormen met vrienden die misschien anders concurrenten zijn in de andere wedstrijden. Iedereen van welk niveau dan ook is welkom, dit van Grand Prix en Europese piloten tot senioren. Dit geld ook voor de jeugdteams. Iedereen die opzoek is om met een leuk gevoel de winter in te trekken is welkom. Inschrijven kan door even hier te klikken.

Erelijst 3 Uurs motocross – RES Axel
2009: Jurgen Wybo – Maarten Govaert – David Vantornhout
2010: Jurgen van Noote – Kristof Salaets – Wesley Verheyen
2011: Pascal Bal – Jeffrey Dewulf – Ronny van Hove
2012: Steve Ramon – Christophe Salaets – Jeffrey Dewulf
2013: Ronny van Hove – Dietger Damiaens – Thomas Vermijl
2014: Jeffrey Dewulf – Steve Seronval – Pascal Bal
2015: Roy Gijsel – Marc de Reuver – Yentel Martens
2016: Mark Boot – Stefan Hage – Roy Sillien
2017: Jeffrey Dewulf – Erik Willems – Ronny Van Hove

Erelijst Jeugd 2 Uurs motocross – RES Axel
2011: Carsten Goedegebure – Nino Gulden
2012: Nick Horsten – Job van Woerkun – Jordan-Lee van Maaren
2013: Jago Geerts – Youri van ’t Ende – Bo De Clercq
2014: Ian De Sweemer – Tallon Verhelst – Rick Elzinga
2015: Jens Walvoort – Ryan de Beer – Dailey vd Ketterij
2016: Eloy van Rijkevorsel – Jens Walvoort – Ryan de Beer
2017: Jens Walvoort – Scott Smulders

Uw reacties