Shaun Simpson naar RFX KTM!

Shaun Simpson naar RFX KTM!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Het Britse RFX KTM kondigde vandaag de komst van Shaun Simpson aan. De voormalige Britse en Belgische kampioen zal in 2019 het volledige WK MXGP en het  Britse kampioenschap rijden. Zowel in 2017 als 2018 kwam Shaun uit voor Wilvo Yamaha MXGP.

De 30-jarige Simpson krijgt bij RFX het gezelschap van de jonge Joel Rizzi die in de EMX125 zal uitkomen. Daarnaast brengt RFX KTM ook Nathan Dixon (EMX250 en Brits MX1 kampioenschap) en de jonge Ben Clark in stelling. Voor Simpson is de terugkeer op KTM een beetje thuiskomen. De sympathieke Schot behaalde zijn beste resultaten op een oranje motor, in 2015 werd hij met Hitachi Revo KTM vierde in het WK MXGP.

Paul Irwin, algemeen directeur: “Het is geweldig om Shaun er voor 2019 bij te hebben. Ik ken Shaun goed en heb al vaker met hem samengewerkt gedurende zijn carrière. Hij is een echte professional en het is een eer om hem aan boord te krijgen. Ik zie echt uit naar 2019, en ik ben benieuwd wat we kunnen laten zien in de verschillende kampioenschappen.”

Shaun Simpson: “Ik ben erg blij met mijn overstap naar RFX KTM. Het is geweldig om weer voor een Brits team te rijden! Ik heb een paar ongelukkige seizoenen, met veel blessures achter de rug, maar het is echt motiverend om weer met KTM te rijden en een sterke en gedreven groep rond mij te hebben. Dat ik de belangrijkste rijder van het team ben, is ook leuk. Daarnaast kijk ik er echter naar uit om mijn ervaring door te geven aan de jonge rijders Nathan, Joël en Ben.”

Foto’s: RFX KTM

 

Uw reacties