Amber Simons pakt de titel in een thriller!

Amber Simons pakt de titel in een thriller!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Tijdens de 24MX MON NK nationale motorcross in Meijel is Lakerveld Racing-rijdster Amber Simons (foto) Nederlands Kampioen geworden in de damesklasse. Simons begon met een achterstand van 12 punten op Ecomaxx-rijdster Demi Verploeg. In de eerste manche wist Simons in de laatste ronde de koppositie over te nemen van Verploegh en zo de manchezege te behalen. Hierdoor werd het verschil in het totaalklassement teruggebracht naar 6 punten. In de tweede manche wist Simons ook te winnen na een mooi gevecht met Verploegh. Hierdoor kwamen beide dames op 1143 punten te staan. Op basis van de behaalde manchezeges in het hele seizoen, acht voor Simons en één voor Verploegh, mocht Simons zich Nederlands Kampioen in de damesklasse noemen.

Eerste manche:
Verploegh en Cynthia Swets kwamen na één ronde als eerste door gevolgd door Simons, Lynn Kelders en Annika Erpeka. De voorste vier dames maakten zich snel los van Erpeka en in ronde vier wist Simons voorbij te gaan aan Swets. Verploegh en Simons pakten hierna per ronde meer voorsprong op Swets en Kelders om zo onderling de strijd aan te gaan voor de manchezege en het kampioenschap. Tot aan ronde negen bleven de posities zoals ze waren. Het was Kelders de nu voorbij ging aan Swets om de derde positie over te nemen. In de laatste ronde van de manche viel de beslissing. Simons ging voorbij aan Verploegh en pakte de manchezege. Achter dit duo kende Kelders een slechte laatste ronde en moest de derde plaats laten aan Swets. Erpeka kwam als vijfde over de meet.

Tweede manche:
Simons en Verploegh kwamen bij de start als snelste weg gevolgd door Swets, Kelders en Stacey Nooijens. Zij aan zij vochten Simons en Verploegh om de koppositie. Deze eerste slag werd gewonnen door Simons. In de tweede ronde ging Erpeka voorbij aan Nooijens om de vijfde plaats over te nemen. Na enkele ronden bleek al snel dat Simons en Verploegh wederom zouden gaan strijden om de manchezege en dus ook om het kampioenschap. Simons nam een kleine voorsprong op Verploegh. Echter zette Verploegh nog eens aan en wist zij terug te rijden naar het achterwiel van Simons om in de achtste ronde de koppositie over te nemen. Simons vocht op haar beurt ook weer terug en één ronde later kwam zij weer als koploopster door. Evenals in de eerste manche was de eindfase van de manche voor Kelders niet zo best en moest zij Swets voorbij laten. Alle ogen waren echter gericht op de strijd tussen Simons en Verploegh. Simons reed de beste laatste ronde en wist de koppositie vast te houden. Hiermee werd zij op basis van de behaalde manchezeges in het gehele jaar Nederlands Kampioen. Een hevig teleurgestelde en geëmotioneerde Verploegh moest het doen met de tweede plaats. Swets eindigde als derde voor Kelders en Erpeka.

Eerste manche:
1. Simons, 2. Verploegh, 3. Swets, 4. Kelders, 5. Erpeka.

Tweede manche:
1. Simons, 2. Verploegh, 3. Swets, 4. Kelders, 5 Erpeka.

Dagklassement:
1. Simons 120, 2. Verploegh 108, 3. Swets 100, 4. Kelders 94, 5. Erpeka 90.

Eindstand MON damesklasse 2018:
1. Simons 1143, 2. Verploegh 1143, 3. Swets 1107, 4. Jans-Beken 1007, 5. Kelders 1002.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: Maycel de Bruijn

Uw reacties