Cole Martinez wint de eerste avond in Stuttgart.

Cole Martinez wint de eerste avond in Stuttgart.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De eerste avond van de ADAC Supercross in Stuttgart is gewonnen door Cole Martinez. De Castrol Power1-MotoWeb -rijder wist de finale te winnen voor Florent Richier en zijn landgenoot Charles Lefrancios. In de SX2 ging de overwinning naar Frankrijk dankzij Thomas Do. De enige Laaglander die zich in de Hans-Martin Schleyer Halle wist te plaatsen was Nolan Cordens.

Wanneer het starthek naar beneden gaat voor de finale over 20 ronden neemt Lefrancios de beste start voor Richier en Filip Neugebauer. De winnaar van vorig jaar, Cedric Soubeyras komt als vierde uit de start maar hij komt in de eerste ronde ten val en zit Martinez passeren terwijl Justin Starling onderuit gaat over de motor van ‘Soubs’. De eerste helft van de wedstrijd heeft Lefrancios de leiding maar dan komt Martinez opzetten en hij neemt na tien ronden de leiding over. Niet veel later weet ook Richier voorbij te gaan aan de snelstarter. Richier wordt tweede voor Lefrancios die inmiddels is achterhaald door Greg Aranda. De voormalig ADAC SX Cup-winnaar kwam in de beginfase van de finale in de problemen maar komt heel sterk terug tot aan het achterwiel van Lefrancios. Aranda moet tevreden zijn met de vierde plaats voor Fabien Iziord.
In de finale heeft Do een geweldige start en hij neemt dan ook de leiding. Clement Briatte en Lorenzo Camporese volgen voor Julien Lebeau en Tom Koch. De 20-jarige Duitser laat er geen gras over groeien en weet zich in vier ronden naar de tweede plaats te werken. De achterstand op leider Do is dan minder dan drie seconden maar de Fransman weet de leiding tot aan de finishvlag vast te houden. Met de Sarholz-KTM wordt Koch tweede voor Lebeau die als favoriet aan de wedstrijd begon maar hij maakte te veel kleine foutjes. Via de laatste kans wist Cordens zich te plaatsen voor de finale, de Belg wist daar een keurige negende plaats te scoren.

Uitslagen ADAC SX Cup #1; Stuttgart, Duitsland:
SX1
1 Cole Martinez USA Suzuki
2 Florent Richier F Honda
3 Charles Lefrancios F Suzuki
4 Gregory Aranda F Kawasaki
5 Fabien Izoird F Honda

SX2
1 Thomas Do F Suzuki
2 Tom Koch D KTM
3 Julien Lebeau F Husqvarna
4 Calvin Fonvieille F Kawasaki
5 Lorenzo Camporese I Kawasaki
9 Nolan Cordens B KTM

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties