Jason Anderson wint eerste dag van SX Parijs!

Jason Anderson wint eerste dag van SX Parijs!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Tijdens eerste dag heeft de Husqvarna fabriekspiloot Jason Anderson het laken naar zich toe getrokken. De regerende wereldkampioen supercross scoorde de man met nummmero 21, tweemaal een overwinning en éénmalig een derde plaats in de wedstrijden. Dat leverde hem een totaal van vijf punten op. Dit was voldoende om de Franse hoop Dylan Ferrandis af te houden. De Fransman scoorde een derde en een vierde plaats en zette de plaats in lichterlaaie met een reeksoverwinning in de tweede heat. Als derde in het voorlopige klassement vinden we Zach Osborne die met twee knappe tweede plaatsen en een zesde plaats tien punten catalogeerde.

Jace Owen wint de eerste avond in de U-Arena

Jace Owen, de voormalige AMA Arenacross piloot won op zijn beurt dan weer de eerste dag van het Supercross in Parijs. De Amerikaan, die nog maar net in Australië actief was kwam in de U-Arena uit voor het BUD Kawasaki team en wist in de drie verreden manches enorm constant te scoren. Met twee overwinningen en één tweede plaats was de Amerikaan duidelijk de beste. Dit voor zijn landgenoot Cameron McAdoo met acht punten en de Fransman Adrien Escoffier met eveneens acht punten. Of deze zullen uitmaken wie zich morgen tot Prins mag kronen is nog even afwachten. Dit zal afhangen van de resultaten van morgen maar alsook of de resultaten van de “finale” van vandaag ongewijzigd zullen blijven. Want de koplopers hadden net iets later door dat de finishsprong waar waarachter de knock out gevallen Valentin Guillod lag niet gesprongen mocht worden.

Sprint 1 – SX1 (Top 10)
1. JASON ANDERSON
2. WESTON PEICK
3. DYLAN FERRANDIS
4. VINCE FRIESE
5. JUSTIN HILL
6. ZACH OSBORNE
7. FABIEN IZOIRD
8. JORDI TIXIER
9. JUSTIN BRAYTON
10. GREG ARANDA

Sprint 2 – SX1 (Top 10)
1. DYLAN FERRANDIS
2. ZACH OSBORNE
3. JASON ANDERSON
4. WESTON PEICK
5. VINCE FRIESE
6. JUSTIN BRAYTON
7. JORDI TIXIER
8. CEDRIC SOUBEYRAS
9. GREG ARANDA
10. FABIEN IZOIRD

Finale – SX1 (Top 10)
1. JASON ANDERSON
2. ZACH OSBORNE
3. JUSTIN BRAYTON
4. DYLAN FERRANDIS
5. JORDI TIXIER
6. VINCE FRIESE
7. JUSTIN HILL
8. GREG ARANDA
9. FABIEN IZOIRD
10. NICOLAS AUBIN

Sprint 1 – SX2 (Top 10)
1. OWEN Jace
2. ESCOFFIER Adrien
3. BOURDON Anthony
4. McADOO Cameron
5. MOREAU Brian
6. DO Thomas
7. CAMPORESE Lorenzo
8. DORE Francois
9. ROUSSALY Julien
10. KAPPEL Robin

Sprint 2 – SX2 (Top 10)
1. McADOO Cameron
2. OWEN Jace
3. DO Thomas
4. ESCOFFIER Adrien
5. BOURDON Anthony
6. CAMPORESE Lorenzo
7. MOREAU Brian
8. LOZZI Pierre
9. FONVIEILLE Calvin
10. DORE Francois

Finale – SX2 (Top 10)
1. OWEN Jace
2. ESCOFFIER Adrien
3. McADOO Cameron
4. LOZZI Pierre
5. MOREAU Brian
6. DO Thomas
7. CAMPORESE Lorenzo
8. BOURDON Anthony
9. FONVIEILLE Calvin
10. DORE Francois

Tekst: Matthias Van Eeckhoven

Uw reacties