Lars van Berkel pakt dagzege en Galvin Cup.

Lars van Berkel pakt dagzege en Galvin Cup.
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In Meijel werd de laatste wedstrijd verreden om de Galvin Cup. Grote winnaar was Lars van Berkel (foto). Hij wist zowel de dagzege als de totaaloverwinning te pakken met twee manchezeges. Achter hem was het een close gevecht om de overige podiumplaatsen. Het was uiteindelijk René Albers die op basis van de tweede manche als tweede plaats mocht nemen op het podium. De derde plaats was voor Mike Bolink.

Eerste manche
De beste start was voor Mike van den Bogaert met achter hem Eric Leijtens, van Berkel, Jacky Tausch en John Cuppen. Bij de eerste doorkomst aan de finishlijn was het Kay Ebben die zich meldde op een vierde plaats. In de tweede ronde nam van Berkel de leiding over van van den Bogaert en het was nu Cuppen die voorbij was gegaan aan Tausch die nu buiten de top vijf viel. Ook Cuppen moest in de daaropvolgende ronde de vijfde plaats laten voor wat het was. Jaap Corneth was nu als vijfde over de finishlijn gekomen. Twee ronden later moest hij de vijfde plaats weer laten aan Bolink. Inmiddels hadden van Berkel, van den Bogaert en Leijtens een voorsprong op de rest van het veld. Van Berkel nam langzaam maar zeker een voorsprong op van den Bogaert en won de manche dan ook voor hem. Leijtens moest de eerste twee los laten en werd nog achterhaald door Ebben die als derde de manche afsloot. In de laatste ronde moest Leijtens ook nog Bolink aan zich voorbij laten.

Tweede manche
Leijtens was nu als snelste weg voor Albers, Tausch en van den Bogaert. bij de eerste doorkomst was Tausch teruggevallen naar plaats zes. Van Berkel kwam als derde door en Jarno Derks meldde zich als vijfde. In de volgende ronde liet van Berkel geen twijfels bestaan over zijn intenties en nam de leiding over. Ebben ging voorbij en Tausch en Derks om de vijfde plaats over te nemen. In ronde vijf ging Leijtens in de fout en viel ver terug. Bolink was bezig met een opmars vanaf de negende plaats en meldde zich nu als vijfde. Enkele ronden later was Ebben voorbij gegaan aan van den Bogaert en Bolink was op zijn beurt weer voorbij gegaan aan zowel van den Bogaert als Ebben. De posities waren nu ingenomen en de verschillen werden per ronde groter. Van berkel won dan ook de manche voor Albers, Bolink, Ebben en Derks

Eerste manche:
1. van Berkel, 2. van den Bogaert, 3. Ebben, 4. Mike Bolink, 5. Leijtens, 6. Albers, 7. Davey Janssen, 8. Tausch, 9. Rannikko, 10. Ronnie van Rooij.

Tweede manche:
1. van Berkel, 2. Albers, 3. Mike Bolink, 4. Ebben, 5. Derks, 6. van den Bogaert, 7. van Veghel, 8. Leijtens, 9. Tausch, 10. Rannikko.

Dagklassement Galvin Cup:
1. van Berkel 120, 2. Albers 97, 3. Mike Bolink 97, 4. Ebben 97, 5. van den Bogaert 97, 6. Leijtens 84, 7. Tausch 76, 8. van Veghel 74, 9. Davey Janssen 74 10. Rannikko 72.

Eindstand Galvin Cup 2018:
1. van Berkel 468, 2. Ebben 413, 3. Albers 405, 4. van den Bogaert 399, 5. Derks 378, 6. van Veghel 367, 7. Tausch 348, 8. Davey Janssen 329, 9. van Heugten 314, 10. Ronnie van Rooij 294.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbpics

Uw reacties