Thomas Ramette vervoegt JPM Suzuki!

Thomas Ramette vervoegt JPM Suzuki!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Vandaag werd het nieuws de wereld in gezonden dat Thomas Ramette, één van Europa’s beste Supercrossers de overstap zal maken van zijn vertrouwde nest bij SR75 World Team Suzuki naar het JPM Suzuki France team.

De piloot die afgelopen winter nog in het AMA 250 East Coast Supercross kampioenschap actief was voor het Amerikaanse Monster Energy Yamalube Star Yamaha Racing, zal voor het JPM Suzuki team uitkomen in op een 450cc Suzuki in het Franse kampioenschap en mogelijk ook andere internationale supercrossen op Europese bodem. Naast Thomas Ramette zal het team in de MX2 of moeten we zeggen SX2 bestaan uit Nicolas Dercourt en Thomas Do.

Wat met Cedric Soubeyras?

Twee hanen in één hok gaat meestal niet zo vlot. Dus verbaasde de geruchten ons over de overgang van Thomas Ramette naar het JPM Suzuki team, het team waarin Cedric Soubeyras toch de onbetwiste kopman was. Na wat rondneuzen en horen kwamen we al snel tot de conclusie dat in 2019 de sympathieke Soubeyras andere oorden zal opzoeken. Hij zal zich herenigen met het 2B  team waarvoor hij alreeds eerder uitkwam. Het team van Hervé Broyer zal voortaan wel op Husqvarna uitkomen na jarenlang met Yamaha te hebben gereden!

Voor het UK Arenacross kampioenschap zal Thomas Ramette dit jaar wel blijven uitkomen voor het SR75 World Team Suzuki, dit zeer waarschijnlijk met Charles LeFrancois als teamgenoot al blijft een uit pensioen wederkerende Cyrille Coulon alsook een optie.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven

Uw reacties