Tyler Bowers een maatje te groot Chemnitz

Tyler Bowers een maatje te groot Chemnitz
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Dit weekend wordt in Chemnitz de derde en vierde wedstrijd van de ADAC SX Cup verreden. De eerste avond in de ‘Messe Chemnitz’ werd gedomineerd door Tyler Bowers, de Kawasaki-rijder won met een ruime voorsprong de finale voor landgenoot Cole Martinez en Charles Lefrancois. De SX2-finale werd gedomineerd door Julien Lebeau, de Diga Procross-rijder won met een veilig voorsprong op landgenoot Francois Dore en Tom Koch werd derde. Nolan Cordens wist zich voor de finale te plaatsen waarin hij als negende over de finish kwam.

De SX1-finale weet Lefrancois de beste start te pakken maar de Team Twenty Suspension-rijder ziet Bowers vroeg in de wedstrijd passeren. De Kawasaki-rijder geeft deze positie vervolgens niet meer uit handen. Martinez, de leider in de tussenstand, weet halverwege de finale over 20 ronden de snelster te passeren. Martinez wordt tweede voor Lefrancios. Tot grote vreugde van het publiek komt lokale held Dominique Thury als vierde over de finish. Hij moet in de slotfase nog stevig aan het werk om Justin Starling vast zich af te houden. De Amerikaan wordt vervolgens vijfde, Jeffrey Meurs wist zich helaas niet voor de finale te plaatsen. Jens Getteman komt helaas niet in actie door een in Barcelona opgelopen elleboogblessure.
In de SX2-finale wel een Laaglander in actie dankzij Cordens en hij weet als negende over de finish te komen. Lebeau zet de wedstrijd naar zijn hand en hij wint met een veilig marche op de onbekende Dore. Ondanks dat Koch zich via de laatste kans heeft moeten plaatsen komt hij goed voor de dag. De Team Sarholz-rijder komt heel knap terug en wordt knap derde in de finale.

Uitslagen ADAC SX Cup #3; Chemnitz, Duitsland:
SX1
1 Tyler Bowers USA Kawasaki
2 Cole Martinez USA Suzuki
3 Charles Lefrancois F Suzuki
4 Dominique Thury D Husqvarna
5 Justin Starling USA Suzuki
6 Ryan Breece USA Yamaha
7 Filip Neugebauer CZ Kawasaki
8 Boris Maillard F Suzuki
9 Steven Clarke GB Honda
10 Jacob Williamson USA Suzuki
11 Christophe Martin F KTM
12 Florent Richier F Honda

SX2
1 Julien Lebeau F Husqvarna
2 Francois Dore F Kawasaki
3 Tom Koch D KTM
4 Gradie Featherstone GB Yamaha
5 Brice Maylin F Yamaha
9 Nolan Cordens B KTM

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #MonsterEnergyMedia

Uw reacties