Alle Nitro Circus motoren gestolen…

Alle Nitro Circus motoren gestolen…
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het nieuws verspreid zich als een razend vuurtje op het internet, en néén het is helaas geen fake nieuws. Alle motoren van de Nitro Circus zijn gestolen in Frankrijk!

We beginnen bij het begin. Eind november en op 1 december beëindigt het Nitro Circus hun Europese Tour. Een Europese tournéé, waarbij normaal ook Antwerpen had gehoord maar deze werd gecanceld. Hun twee laatste shows vonden zo plaats in het oude Bercy stadion, dat sinds de renovaties nu door het leven gaat als het Accorhotels Arena. Nitro Circus verpakt alles om opnieuw te verschepen naar Amerika, en vertrekt zelf naar Puerto Rico om daar huizen te gaan herstellen en nieuwe te bouwen. Een belofte die Travis Pastrana samen met zijn crew maakte tijdens zijn deelname aan de MXON.

Terug van dat goed werkt blijkt dat de verzonden container met de motoren leeg is aangekomen in Amerika. Blijkbaar is bij “goedgeluk” ingebroken in de container waar de motoren in zaten en is zijn de andere containers met rust gelaten. Een ongelukkige container inbraak noemt het bedrijf verantwoordelijk voor de verschepingen het. Waar de dieven toevallig bij het openen van de eerste container de jackpot treffen, zoals meteen de lotto winnen bij u eerste deelname. Een mogelijkheid. Eveneens mogelijk is dat iemand met info van de inhoud en de containernummers tussen Parijs en de haven waar ze zouden verscheept worden opzoek ging naar een leuke kerst- en nieuwjaarsbonus.

De kans dat deze motoren worden teruggevonden is klein, aluwel! De gestolen motor van Travis Pastrana is een kersverse protype een DUPON Kevlar RM250 Suzuki, dus als je plots kevlar stukken voor zo’n oude RM250, of gewoon zo’n oudere motor die flink minder weegt dan je verwacht… Laat dan uw grijze massa werken en tip de politie en Nitro Circus met een link van de motor en/of stukken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

The shipping container coming back from Europe was broken into and all the bikes were stolen. The shipping port said some thieves got ‘lucky’ and broke into one of the 10 or so nitro containers which just so happened to have the motorcycles in it and took off with the lot…. @bilkofmx @jarrydmcneil @adamjones760 @beaubam612 @stevemini83 @harrybink @motoduff @sheenyfmx Almost a garuntee we will never see most of them again but I had the only prototype @kevlarbrand super light weight bike ever built.. so if you see an old RM 250 2Stroke that’s lighter then any bike out there and has #Kevlar instead of plastic. Please let me know! Really feel for @jarrydmcneil too. He has won multiple @xgames gold medals on that bike and planned to keep it for life. @nitrocircus

Een bericht gedeeld door travispastrana (@travispastrana) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Funny how the world works, in the last 2 weeks I’ve posted pics of friends bikes in aussie that had been stolen, then i get a phone call last night from Nitro that the shipping container coming back from Europe was broken into and all the bikes were stolen approx 2 weeks ago. Sometime between load out in Paris after our last show and the shipping port some thieves got ‘lucky’ and broke into one of the 10 or so nitro containers which just so happened to have the motorcycles in it and took off with the lot…. @travispastrana @jarrydmcneil @adamjones760 @beaubam612 @stevemini83 @harrybink @motoduff @sheenyfmx almost a garuntee we will never see them again… ain’t much honestly left in this world 🙄🙄 really feel for @jarrydmcneil too as this was a bike he has won multiple @xgames gold medals on and that’s something you keep for life. I still have mine.

Een bericht gedeeld door Bilko (@bilkofmx) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Just found out today that after our France show all our bikes on @nitrocircus tour have been Stolen!! Can’t believe people in this world and they are only getting worse. I had xgames medals on this bike what a sad day! Hope karma finds these low life’s. #france #stolen #nitrocircus #wouldovetoshoottheMF

Een bericht gedeeld door Jarryd McNeil (@jarrydmcneil) op

Uw reacties

Ook te lezen

 • Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  Romain Febvre is er opnieuw bij in Tsjechië

  De Franse fabrieksrijder van het Kawasaki Racing Team heeft gisteren op social media aangekondigd dat hij weer klaar is om deel te nemen aan het WK motorcross. Romain Febvre zal …
 • Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Van den Hoek laat zege glippen en Cuppen profiteert

  Afgelopen zondag vervolgden de MX2/Open Inters hun kampioensstrijd in het Brabantse Mill. Het was John Cuppen die zich het meest gelukkig mocht prijzen. Met een eerste en een vierde plaats …
 • Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Voorbeschouwing: FIM WK Jeugd in Heerde

  Het grootste junior motocross evenement ter wereld komt dit weekend naar Nederland. De beste jeugdcrossers van de hele wereld gaan het tegen elkaar opnemen tijdens het FIM Junior Wereldkampioenschap (WJMX) …
 • Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Interview Davide Guarneri, Fantic MX coördinator

  Davide Guarneri (39) heeft zijn naam verdiend in de MX & enduro geschiedenis dankzij ’n lange en veelzijdige carrière op topniveau. Met 2 GP overwinningen, 6 MX of Nations deelnames, …