Justin Brayton claimt zijn 5de "King of Genève" titel en wordt zo enige recordhouder!

Justin Barcia herpakt zich op zaterdag en rijdt ijzersterk in Genève!

Justin Barcia herpakt zich op zaterdag en rijdt ijzersterk in Genève!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Cameron McAdoo kroont zich tot Prins van Genève!

De tweede wedstrijddag zou uitmaken wie zich tot “Prins van Genève” zou worden. In de finale zagen we Adrien Escoffier de kopstart nemen, maar de Pro Hexis Honda SR piloot werd al snel naar plaats twee teruggewezen door Thomas Do. Thomas Do de grote concurrent van Adrien Escoffier leek op zijn JPM Suzuki even een kloof te kunnen slagen op een moeilijk in zijn ritme komende Adrien Escoffier en de rest van het pak. Maar daar kwam dan de onvermijdelijke Cameron McAdoo! Waar de Amerikaan gisteren in de laatste ronde zijn overwinning nog weggooide, was hij nu belust op eerherstel. Hij maakte dan ook kort werk van Adrien Escoffier en Julien Roussaly om daarna snel de kloof naar Thomas Do te dichten en die zijn leiding in de wedstrijd over te nemen! De Amerikaan snelde vervolgens makkelijk naar de overwinning. Dit voor Adrien Escoffier die een gouden zaak doet in het SX Tour SX2 kampioenschap, want niet enkel finishte de Fransman zelf als tweede. Ook zakte Thomas Do nog flink door het ijs om vervolgens pas achter Julien Roussaly als vierde te finishen, met een minieme voorsprong op al de andere achtervolgers. In de tussenstand van de SX2 klasse in de SX Tour volgt Thomas Do ondertussen op 6 punten met nog één wedstrijd te gaan.

Barcia wint finale, maar Justin Brayton kroont zich tot koning, keizer, admiraal in Genève met 5de totaaloverwinning!

Bij de jongens in de Supercross Open klasse was het uitkijken of Zach Osborne eerherstel kon behalen na zijn farce van gisteren. en of Justin Brayton zichzelf met een vijfde “King of Genève” titel zichzelf op eenzame hoogte zou kunnen zetten als recordhouder. Het eerste gebeurde alvast niet. In een startcrash zag Zach Osborne eerherstel voor gisteren in rook opgaan. De Husqvarna piloot verliet met pijn in de rug het toneel na de crash. Wie ook een sterk resultaat in rook zagen opgaan waren Cole Seely en een impressionante Jordi Tixier, zij zagen een podium plaats vliegen… Wie wel een goede start kende was Justin Barcia dit voor Christian Craig. De Geico Honda piloot schaduwde de Yamaha piloot in de leiding maar tot een echte aanval op deze leidersplaats kwam het niet. Volgen koste zelfs al teveel risico’s en een schuiver zorgde ervoor dat Justin Brayton die vanuit het middenveld als een haai uit de zee naar voren sneed op een tweede positie kwam te liggen. De voormalige arenacross-piloot voelt zich al jaren thuis in de Palexpo in Genève en dichte ook nog even de kloof met Justin Barcia om die het vuur aan de schenen te leggen. De tijd was echter te kort en in de laatste ronde zag Justin Brayton de nodeloze risico’s en misschien wel het hopeloze in van de zaak en liet zo Barcia rijden. De Factory Yamaha piloot die met flashes liet zien klaar te zijn voor het seizoen won na een zwakke finale op vrijdag, knap de main event op zaterdag dit voor de koning of moeten we ondertussen gaan spreken over de keizer van Genève Justin Brayton en Christian Craig.

Resultaten SX Tour – Zaterdag in Genève

Finale SX2 Klasse
1. McADOO Cameron
2. ESCOFFIER Adrien
3. ROUSSALY Julien
4. DO Thomas
5. BOURDON Anthony
6. LOZZI Pierre
7. GUILLOD Valentin
8. FONVIEILLE Calvin
9. CLOCHET Jimmy
10. REGNER Melvin
11. PRUDHOMME Boris
12. BOULY Mateo
13. MARRONE Jean Baptiste
14. JAUNIN Tim
15. GRAJWODA Jimmy
16. BIRON Thomas
17. POLIAS Enzo
18. LESIARDO Morgan

Top10 Prins of Genève
1. McADOO Cameron – 37 Punten
2. ESCOFFIER Adrien – 37 ptn
3. ROUSSALY Julien – 28 ptn
4. FONVIEILLE Calvin – 23 ptn
5. BOURDON Anthony – 22 ptn
6. DO Thomas – 21 ptn
7. LOZZI Pierre – 19 ptn
8. GUILLOD Valentin – 16 ptn
9. CLOCHET Jimmy – 13 ptn
10. REGNER Melvin – 11 ptn

Top5 SX Tour SX2
1. ESCOFFIER Adrien – 140 Punten
2. DO Thomas – 134 ptn
3. BOURDON Anthony – 113 ptn
4. ROUSSALY Julien – 112 ptn
5. LOZZI Pierre – 89 ptn

Finale SX Open
1. BARCIA Justin
2. BRAYTON Justin
3. CRAIG Christian
4. FRIESE Vince
5. TIXIER Jordi
6. TEILLET Valentin
7. SEELY Cole
8. ARANDA Gregory
9. IZOIRD Fabien
10. VONGSANA Khounsith
11. BOOG Xavier
12. DERCOURT Nicolas
13. LE HIR Gaetan
14. BALLANGER Kevin
15. CROS CORTES Joan
16. AUBIN Nicolas
17. SOUBEYRAS Cedric
18. OSBORNE Zach

Top10 King of Genève
1. BRAYTON Justin – 37 Punten
2. CRAIG Christian – 32 ptn
3. BARCIA Justin – 29 ptn
4. FRIESE Vince – 26 ptn
5. TIXIER Jordi – 22 ptn
6. SEELY Cole – 19 ptn
7. TEILLET Valentin – 15 ptn
8. ARANDA Gregory – 15 ptn
9. OSBORNE Zach – 15 ptn
10. IZOIRD Fabien – 11 ptn

Top5 SX Tour Open
1. SOUBEYRAS Cedric – 99 Punten
2. ARANDA Gregory – 95 ptn
3. TEILLET Valentin – 94 ptn
4. IZOIRD Fabien – 82 ptn
5. BOOG Xavier – 81 ptn

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto’s: Facebook Supercross Genève

Uw reacties