Nieuwe FIM voorzitter bekend: Jorge Viegas

Nieuwe FIM voorzitter bekend: Jorge Viegas
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na drie ambtstermijnen van Vito Ippolito heeft de FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme sinds zaterdag een nieuwe voorzitter. Het gaat om de Portugees Jorge Viegas die na het terugtrekken van Wolgang Srb de enige kandidaat was.

Viegas, zelf een ex-wegracer en voormalig journalist, maakt sinds 1992 deel uit van de FIM promotiecommissie. Hij was ook plaatsvervangend voorzitter. Naast de aanstelling van Jorge Viegas, die meteen aan de bak mocht tijdens het FIM Awards gala later op de dag, waren er ook nog enkele andere belangrijke nieuwsfeiten. Jacques Bolle (FFM), Giovanni Copioli (FMI) en Jan Stovicek (ACCR) treden namelijk toe tot het dagelijks bestuur van de FIM. Onlangs stelde de wereldwijde motorsportbond de Fransman Nicolas Jomard al aan als nieuwe communicatiedirecteur. Het trio Angelos Bavellas (CYMF), Francesco Brandi (FMI) en David Francis (ACU) werd eveneens verkozen voor een nieuwe functie, zijn zijn voortaan de interne auditors.

Verdwijnt ex-FIM Europe voorzitter Wolgang Srb definitief van het crosstoneel?

De nieuwe voorzitter haalde het uiteindelijk met 77 van de 107 stemmen. Jorge Viegas blijft normaal gesproken tot en met 2022 op post. Opvallend, zeker voor wie het WK motorcross volgt, was het terugtrekken van Wolfgang Srb. De alomtegenwoordige sterke man van FIM Europe, daarvoor de voorzitter van de FIM crosscommissie, is sinds mensenheugenis niet weg te denken van de GP scène.

Of het nu om persconferenties of podiumceremonies ging de Oostenrijker was altijd paraat. Officieel trok Srb zich terug om gezondheidsproblemen. Achter de schermen viel echter op te tekenen dat er veel druk was op Wolfgang nadat er twijfel was gerezen over zijn onafhankelijkheid. Srb heeft zich bovendien ook teruggetrokken als voorzitter van FIM Europe. Wie zich verder wil verdiepen in het dossier omtrent Srb kan hier terecht.

Foto: FIM & FIM-Europe

 

Uw reacties