Nolan Cordens praat op HLN.be over zijn comeback!

Nolan Cordens praat op HLN.be over zijn comeback!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Belgische motocrosswereld werd na de Grand Prix van Arco-di-Trento in 2015 opgeschrikt. De familie Cordens had op de terugweg een enorm zwaar verkeersongeval meegemaakt en daarbij was de beloftevolle Nolan Cordens zwaar gewond bij geraakt. De Limburger werd met spoed naar het ziekenhuis in Innsbrück overbracht waar hem héél wat ingrepen wachtte om hem het leven te redden. Wat daarna volgde was een zware revalidatie ééntje die onlangs, drie jaar na datum bekroont werd met de internationale overwinning in de Supercross van Bercelona.

Toen de veelbelovende Truiense motorcrosser Nolan Cordens (19) op een zondagochtend in april 2015 zwaargewond geraakte bij een verkeersongeval in Oostenrijk, geloofde werkelijk niemand in een comeback. Een Italiaanse bestuurder was met hoge snelheid op de mobilhome van zijn ouders gecrasht. Door de inslag werd Nolan uit het voertuig geslingerd en raakte hij levensbedreigend gewond. Na een lange revalidatie staat hij er vandaag weer, en hoe.

Het ongeval gebeurde rond 7 uur ’s morgens op de A12-Inntalautobahn in Ebbs in de buurt van Kufstein, niet ver van de grens met Duitsland. De familie Cordens was op de terugweg na een EK-wedstrijd in het Italiaanse Arco di Trento toen een roekeloze Italiaanse bestuurder (47) tegen een snelheid van 210 kilometer per uur met zijn BMW achteraan op hun mobilhome knalde. “We mochten er niet harder dan 100 kilometer per uur en deden dat ook”, vertelt vader Jan. “Plots werden we volledig weggeduwd en botsten we frontaal tegen de vangrail.”Lees het volledige verhaal: HLN.be – Dirk Selis

Uw reacties