Peick geeft gruwelijke foto’s van blessures vrij!

Peick geeft gruwelijke foto’s van blessures vrij!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Weston Peick heeft deze vooravond enkele foto’s vrijgegeven van de gruwelijke blessures die hij opliep tijdens de supercross van Parijs zo’n 14 dagen geleden. De Amerikaan kwam toen ten val en werd onbewust zwaar geraakt door Cedric Soubeyras. De eerste geruchten in het stadion lieten meteen weten dat de blessures van erge aard waren. Zo werden enkele in en uitgangen afgesloten zodat de aangesnelde MUG zijn werk in een rustige en afgesloten ruimte kon doen. Het duurde meer dan 50 minuten voordat de piloot stabiel genoeg was om hem te kunnen transporteren naar het “Hôpital Pitié-Salpêtrière” ziekenhuis.

Met dit allen wetende krijgen deze foto’s meteen ook een andere betekenis. Weston Peick is door het oog van de naald gekropen, want omwille van de breuken in zijn aangezicht en kaken was zelfs ademen plots een probleem. Gelukkig kan na drie operaties en véél pijn verbijten de Joe Gibbs Suzuki piloot op 4 december gerepatrieerd worden naar zijn thuisland Amerika. Waar hij dan in zijn vertrouwde omgeving verder kan revalideren en de verdere nodige behandelingen kan ondergaan.Wie Weston Peick wil helpen kan nog steeds een donatie doen op de Road2Recovery pagina.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven

Uw reacties