Soubeyras & Escoffier halen Franse SX titels binnen!

Soubeyras & Escoffier halen Franse SX titels binnen!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

In het Franse plaatsje Amneville – op zo’n drie en een half uur rijden van Antwerpen – werd afgelopen vrijdag en zaterdag de finale manche van het Franse Supercross kampioenschap verreden. De SX Tour zoals dit kampioenschap ook wel eens genoemd wordt had in de SX Open klasse nog drie titelkandidaten en in de SX2 klasse waren dit er dan weer twee.

In de SX Open klasse kwamen Valentin Teillet, Greg Aranda en de grote favoriet Cedric Soubeyras nog in aanmerking voor de titel. Deze drie kemphanen stonden slechts op vijf punten van elkaar verwijderd bij het ingaan van de laatste twee wedstrijddagen. In de finale op vrijdag stapte Cedric Soubeyras alvast naar voor en legde al één hand op de titel. De jongeman die aan zijn laatste weken bezig is bij het JPM Suzuki team wist in de finale zijn rechtstreekse concurrenten Greg Aranda en Valentin Teillet achter zich te houden. Zo verkreeg Cedric Soubeyras plots een marge van zo’n zeven punten op Greg Aranda in het kampioenschap en zelfs tien punten op Valentin Teillet. Op Zaterdag had de Suzuki piloot dan ook voldoende aan een vierde plaats om de titel te claimen, maar Soubeyras deed beter hij finishte als tweede achter Greg Aranda en voor Valentin Teillet en kroonde zich zo als verdiende SX Tour open kampioen.

Resultaten Amnéville Vrijdag – Finale SX Open
1. SOUBEYRAS Cedric; 2. ARANDA Gregory; 3. TEILLET Valentin; 4. IZOIRD Fabien; 5. BOOG Xavier ;6. LEFRANCOIS Charles; 7. DERCOURT Nicolas; 8. AUBIN Nicolas; 9. MACLER Ludovic; 10. THURY Dominique; 11. MAILLARD Boris; 12. CLERMONT Jason
Resultaten Amnéville Zaterdag – Finale SX Open
1. ARANDA Gregory; 2. SOUBEYRAS Cedric; 3. TEILLET Valentin; 4. BOOG Xavier; 5. AUBIN Nicolas; 6. IZOIRD Fabien; 7. MACLER Ludovic; 8. LEFRANCOIS Charles; 9. CLERMONT Jason; 10. BALLANGER Kevin; 11. DERCOURT Nicolas; 12. LE HIR Gaetan
Top 10 eindstand SX Tour – SX Open
1. SOUBEYRAS Cedric – 136 Punten; 2. ARANDA Gregory – 132 ptn; 3. TEILLET Valentin – 124 ptn; 4. BOOG Xavier – 105 ptn; 5. IZOIRD Fabien – 105 ptn; 6. AUBIN Nicolas – 70 ptn; 7. LEFRANCOIS Charles – 55 ptn; 8. DERCOURT Nicolas – 53 ptn; 9. BALLANGER Kevin – 45 ptn; 10. LE HIR Gaetan – 42 ptn

Bij de SX2 klasse luisterde de twee die nog kans maakte op de titel naar de namen; Thomas Do en Adrien Escoffier. De laatst genoemde ging de laatste twee wedstrijddagen in met zes punten voorsprong op Thomas Do en dat met nog veertig punten te verdienen. Om het met de woorden van “De Slimste Mens” presentator Eric van Looy te zeggen: “Alles was dus nog mogelijk”. Op vrijdag nam Adrien Escoffier echter al een flinke optie in een duel waarin fysiek contact niet werd geschuwd, toonde de Fransoos op de Pro Hexis SR Honda machine zich de sterkste. Met een minieme voorsprong op Thomas Do en de zeer verrassend presterende Pierre Lozzi won Adrien Escoffier niet enkel de finale op vrijdag. Hij bouwde tevens ook zijn voorsprong in het kampioenschap uit tot negen punten, daardoor kon zaterdag met een rustigere attitude worden aangevat. Bij winst van Thomas Do had Adrien Escoffier nog steeds voldoende aan een vijfde plaats om die belangrijke SX Tour SX2 klasse titel te claimen. De overwinning in de finale van zaterdag ging inderdaad naar Thomas Do, die de buitengewoon goed presterende Pierre Lozzi voorbleef en Julien Roussaly, maar Adrien Escoffier stelde zijn titel veilig met een vierde plaats.

Resultaten Amnéville Vrijdag – Finale SX2
1. ESCOFFIER Adrien; 2. DO Thomas; 3. LOZZI Pierre; 4. BOURDON Anthony; 5. ROUSSALY Julien; 6. FONVIEILLE Calvin; 7. REGNER Melvin; 8. DORE Francois; 9. BRIATTE Clement; 10. CAILLAT Clement; 11. OSTERMANN Carl (Junior); 12. BOLDRINI Axel (Junior)
Resultaten Amnéville Zaterdag – Finale SX2
1. DO Thomas; 2. LOZZI Pierre; 3. ROUSSALY Julien; 4. ESCOFFIER Adrien; 5. BOURDON Anthony; 6. FONVIEILLE Calvin; 7. REGNER Melvin; 8. BRIATTE Clement; 9. CAILLAT Clement; 10. DORE Francois; 11. PRUDHOMME Boris; 12. POLIAS Enzo (Junior)
Top 10 eindstand SX Tour – SX2
1. ESCOFFIER Adrien – 173 Punten; 2. DO Thomas – 171 ptn; 3. ROUSSALY Julien – 138 ptn; 4. BOURDON Anthony – 137 ptn; 5. LOZZI Pierre – 121 ptn; 6. FONVIEILLE Calvin – 94 ptn; 7. REGNER Melvin – 70 ptn; 8. DORE François – 33 ptn; 9. CLOCHET Jimmy – 31 ptn; 10. AUBERSON Killian – 30 ptn

Foto: Facebook SX Tour – MX July

Uw reacties

Ook te lezen