Tim Louis met GEPA Kawasaki en Pablo MXteam

Tim Louis met GEPA Kawasaki en Pablo MXteam
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Tim Louis heeft een mooi seizoen achter de rug als Belgisch vicekampioen in de MX2, een 10de plaats in de EMX 300. Hij werd daarnaast ook nog eens individueel in de Coupe de l’Avenir in Baiseux. In 2019 kan Tim rekenen op de steun van Kawasaki GEPA en Pablo MXteam.

De namen GEPA en Patrick Geladé doen zeker een belletje rinkelen. Geladé was namelijk één van de drijvende krachten achter het GPKR Kawasaki team dat in 2006 de MX2 wereldtitel pakte met Christophe Pourcel

Patrick Géladé heeft besloten om terug te keren naar zijn eerste liefde en zijn Kawasaki dealership in Loncin, gericht op alles wat off-road is, te heropenen! Het Pablo MX team is dan weer vooral bekend in amateurkringen. Voor manager Jean-Paul Baerten kwam de samenwerking met GEPA precies op het juiste moment. “We kregen de kans om samen te werken met Gepa / Kawasaki, een bekende dealer in de motorcross. De doelen van het team in 2019 zijn deelname aan Le Touquet, de BMB-wedstrijden, enkele GP’s en de 12u van La Chinelle. Tim Louis wordt de rijder van het team, zijn pa Fabrice Louis zal verantwoordelijk zijn voor de techniek.

Het team zal ook kunnen rekenen op de ervaring van Thierry Klutz. “Thierry zal een rol spelen als adviseur om Tim te helpen in zijn progressie,” vervolgt Jean-Paul Baerten.

Een druk programma

Louis zal voor 2019 overstappen op de Kawasaki KX 450. Ter voorbereiding van het seizoen zal hij de laatste twee rondes van het Franse strandracekampioenschap (Grayan-et-l’Hôpital en Le Touquet) rijden. Naast het Inters MX BK van de BMB en enkele AMPL wedstrijden heeft Tim zijn zinnen gezet op drie MXGP’s (Valkenswaard, St-Jean d’Angely en Lommel).

“Het is een groot genoegen deel uit te maken van de Pablo MX team / Gepa”, legt Tim Louis uit. “Ik zal omringd zijn door een dynamisch en gemotiveerd team. Ik ben ervan overtuigd dat we samen mooie dingen kunnen laten zien. Deze structuur is waar ik naar op zoek was om mijn sportieve doelen te bereiken. Met de overstap naar dit nieuwe team kan ik me concentreren op het sportieve. Bedankt aan iedereen die vertrouwen in mij heeft! ”

Uw reacties