MAC Lierop wil weer ronkende motoren op circuit

MAC Lierop wil weer ronkende motoren op circuit
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Ruim vijfhonderd dagen is het al oorverdovend stil op circuit de Herselse Bossen in Lierop. Op zondag 10 maart ronken de motoren weer, als het aan MAC Lierop ligt. Het Open Nederlands Kampioenschap Quads en Zijspanners staat dan op het programma. Het eerste evenement sinds het positieve oordeel van de rechter. Of het motorsportevenement doorgaat is nog niet helemaal zeker. De gemeente Someren voert momenteel nog overleg met Motor- en Auto Club Lierop en omwonenden die in het verleden bezwaarmaakten tegen de lawaaiige sport in hun achtertuin.

De Raad van State oordeelde dat er op jaarbasis drie tot vier nationale crosswedstrijden op het circuit mogen plaatsvinden. Voorafgaand aan die wedstrijden mag er twee tot drie weken van tevoren ook door niet-leden op de baan worden getraind. Someren is echter nog bezig met het bestemmingsplan en vergunningen voor het circuit aan te passen.,,Het ligt onder veel juridische vergrootglazen”, zei wethouder Louis Swinkels eerder tegen de politiek. ,,Er is contact met de buurt, om te horen hoe zij hier tegen aan kijken. We willen weten wat het sentiment is, want de vergunning en het bestemmingsplan zijn nog niet van kracht.”

Lees het volledige bericht HIER.

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Door: Tonny Peeters
Foto: MAC Lierop

Uw reacties