Take 5: Nolan Cordens

Take 5: Nolan Cordens
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na zijn zware verkeersongeluk jaren heeft Nolan Cordens zich weten op te werken naar een vaste waarde in de ADAC kampioenschappen. De 19-jarige crosser uit Sint-Truiden stond in de top tien van de ADAC SX Cup in de SX2-klasse voor de finale dit weekend. In de Westfalenhallen spraken wij met de Becker Racing-rijder nadat hij zich eerder op de middag had gekwalificeerd voor het avondprogramma.

MXMag: Wij zijn dit weekend in Dortmund voor de derde ADAC SX Cup wedstrijd van het seizoen. Gisteren stond je helaas niet in de finale. Hoe verliep de wedstrijd?
NC:
“Het rijden ging eigenlijk goed maar helaas geen finale plaats. De start waren niet goed en zowel in de eerste heat als in de laatste kans was ik er heel dichtbij. In de eerste heat wist ik snel terug te komen naar de zesde plaats. De vijfde man keek ik in de rug maar het lukte mij niet om hem te pakken. De beste vijf gingen door dus moest ik de laatste kans het nogmaals proberen. Ook nu geen fijne start en ik wist vrij snel de derde plaats in handen te krijgen. Er gebeurde helaas hetzelfde als eerder op de avond. Ik kon de tweede plaats niet overnemen en beste twee gingen door naar de finale.”

MXMag: In Stuttgart stond jij een avond in de finale. In Chemnitz wist jij beide dagen de finale te bereiken. Ondanks het missen van de finale gisteren kun jij terug kijken op een goed Supercross seizoen?
NC
: “Zeker, ik ben zeer tevreden en kan mij steeds beter voorin laten zien. Ik krijg steeds meer het vertrouwen dat ik bij de beste twaalf hoor. Het doel ligt natuurlijk hoger maar ik heb nog twee jaar in deze klasse. Mijn doel is om voor podiumplaatsen mee te kunnen strijden in de SX2-klasse. Wij zijn er nog niet maar in ben er zeker van dat ik op de goede weg ben!”

MXMag: Wij hebben jou dit jaar in zowel Zuidbroek als Rosmalen in actie gezien. Hoe verliepen de wedstrijden daar?
NC:
“De eerste wedstrijd in Zuidbroek was het even wennen want dat is natuurlijk de eerste supercross na de zomerstop. Het ging best goed maar een week later was de eerste ADAC SX Cup in Stuttgart en dat is natuurlijk voor belangrijker voor ons. Wij hebben Zuidbroek echt gebruik om de motor af te stellen en vooral met veel plezier gereden. In Rosmalen heb ik ook echt genoten! De organisatie was geweldig en de locatie was ook top. De grond was helaas niet optimaal maar je moet ergens beginnen natuurlijk. Nogmaals ik heb genoten en hopelijk keert deze wedstrijden nog vaker terug op de kalender.”

MXMag: In het Spaanse Barcelona stond jij op de hoogste trede tijdens een internationale supercross. Wat een week!
NC:
“Ja dat was echt genieten! Er waren ouders met kinderen die het echt als een dagje weg zagen. De sfeer was bijzonder en relaxt. Het circuit was goed en het rijden ging vanaf de eerste training goed. De titel ‘Prince of Barcelona’ staat mooi op mijn palmares.”

MXMag: Dit is de laatste wedstrijd van de ADAC SX Cup. Ga jij nu vakantie vieren?
NC:
“Nee zeker niet. Volgende week start ik in Goes en misschien begin volgende maand in het Deense Herning. Die onderhandelingen lopen nog.”

MXMag: Ligt jou programma in 2019 opnieuw in Duitsland?
NC:
“Klopt, ik ga opnieuw voor Becker Racing uitkomen in de ADAC Youngster Cup. Ik hoop daar vast in de punten te rijden en dan zou het mooi zijn als ik in de top vijftien van het kampioenschap finish. Naast de ADAC MX Masters staan er ook nog wedstrijden van de Dutch Masters of Motocross op de planning. De motocross in Belgie is bijna dood, het doet zeer om te moeten zeggen maar het helaas. Ik verwacht wel wat wedstrijden in eigen land te rijden maar dat zullen er niet heel veel zijn.”

MXMag: Dank je wel Nolan en veel succes vandaag en natuurlijk de rest van 2019!
NC:
“Hartelijk dank voor jullie aandacht.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #Danny Relouw & #Pixelcross

Uw reacties