Bax/Stupelis winnen seizoensopener te Eersel, zware blessure voor Mike Keuben!

Bax/Stupelis winnen seizoensopener te Eersel, zware blessure voor Mike Keuben!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Zijspancrossteam Bax/Stupelis hebben alvast de eerste zege van 2019 op zak! In Eersel wist het team, overigens niet zonder slag of stoot, beide manches in de internationale zijspanklasse winnend af te sluiten. Justin Keuben en Dion Rietman reden naar de tweede plaats in de daguitslag toe, gevolgd door de combinatie van Mulders/Van der Wiel die het laatste podiumschavot op mochten klimmen.
Het helaas slechte nieuws van de dag echter was de crash van de combinatie Mike Keuben/Lars de Laat die er in de training keihard af gingen waarna rijder Mike Keuben werd afgevoerd richting het ziekenhuis en een lange revalidatie zal moeten volgen.

Mike Keuben/Lars de Laat gingen tijdens de ochtendtraining op hoge snelheid hard over de kop. Mike Keuben vertelde zelf wat er precies gebeurde. ‘Ik heb echt een hele grote klapper gemaakt. Ineens hapte mijn voorwiel in het zand en Lars en ik vlogen op hoge snelheid voorover van het zijspan af. Ik had net de pech dat de machine hierna vol bovenop mij belande. Ik lag direct zwaar naar adem te snakken en wist dat het foute boel was.’
Mike Keuben werd afgevoerd naar het ziekenhuis waar men uiteindelijk de diagnose stelde. Er zaten scheuren in de darmen en de alvleesklier en ook de aanhechting van de alvleesklier was los. Mike Keuben moet nu ter observatie de komende twee tot drie weken in het ziekenhuis blijven liggen waarna verdere behandeling kan worden vastgesteld.
Een fikse streep door de ambities van het team Keuben/De Laat die in 2019 als hoofddoel voor de IMBA zijspantitel wilden strijden! MXmag houdt u op de hoogte over de ontwikkelingen en wenst Mike veel beterschap toe.

Eerste manche
In de eerste manche, die met het wegvallen van Keuben/De Laat nog maar tien deelnemers kende, was er een overwinning voor Bax/Stupelis. Echter ging dit niet vanzelf. Men crashte al in de eerste ronde toen men dwars een spoor wilde oversteken. Hierna ging men weer vol goede moed op jacht naar de leidende positie die op dat moment in handen was van de Belgische nestor Santermans. Santermans/Beleckas crashte echter en de hierachter rijdende Bax kon geen kant op en crashte voor de tweede maal in de eerste heat. Dat de combinatie Bax/Stupelis over veerkracht beschikt is reeds bekend en dat liet men ook zien door uiteindelijk toch nog de eerste plek op de finish voor zich op te eisen voor de degelijk rijdende Justin Keuben/Dion Rietman die tweede zouden worden. Nieuwbakken internationale rijder Iljen Kops wist samen met zijn bakkenist Pim Lambrechts uiteindelijk toch wel verrassend derde te worden op de meet.

Tweede manche
De kopstart in de tweede heat was er voor Stalman/Maas maar lang konden zij niet genieten van de eerste plek. Tijdens de tweede manche stond er namelijk geen maat op Bax/Stupelis. Ze waren weliswaar niet heel goed weg bij de start maar waren duidelijk een maatje te groot voor de rest. Men reed snel naar de eerste plek toe en wist met grote voorsprong deze positie ook te behouden tot aan de finish. Met twee keer een eerste plek wisten Bax/Stupelis zo dus de eerste dagoverwinning van 2019 te scoren voor de vele zijspancross-liefhebbers die mede door het mooie weer naar Eersel waren getogen.
Keuben/Rietman en Mulders/Van der Wiel gingen dan in slag voor de tweede plek. Net als in de eerste heat wisten Keuben/Rietman die tweede plaats ook te pakken op de finish met Mulders/Van der Wiel hier dan achter. De derde plek in die tweede heat bleek genoeg voor Mulders om ook derde te worden in de daguitslag met dus Keuben/Rietman verdiend op de tweede plek en Bax/Stupelis die de hoogste trede van het dagpodium mochten beklimmen.

Over twee weken volgt een nieuwe confrontatie tussen de internationale zijspancrossers uit de lage landen als men op 10 maart te Lierop het ONK zijspancross zal gaan afschieten!

Daguitslag Inters Zijspanseizoensopener Eersel

Tekst: Emil Bilars
Foto: Chris Blokhuis

Uw reacties