Nieuw GP-zijspancrossteam Junior Verhelst/Niklas Willemsen aan het woord!

Nieuw GP-zijspancrossteam Junior Verhelst/Niklas Willemsen aan het woord!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In 2019 staan er heel wat ambitieuze zijspancrossteams uit de Benelux te trappelen om aan de WK-cyclus te beginnen. Een nieuw jong team wat men in actie kan gaan zien tijdens de eerste GP op 6/7 april te Lommel is dat van de Belgische rijder Junior Verhelst en de Nederlandse bakkenist Niklas Willemsen.

MXmag sprak met Niklas Willemsen die dit jaar ‘het bakkenisten’ verkiest boven het zelf rijden wat hij voorheen in de jeugd en erna in de NK’s altijd deed.

MXmag: ‘Vorig jaar begon je het seizoen nog als rijder van een zijspan en nu in 2019 zien we jou als aankomende WK-bakkenist. Kan je ons uitleggen hoe dat zit?
Willemsen: “Deze keuze heb ik vorig jaar gemaakt. Ik wilde wel eens wat anders proberen. Toen zag ik op Facebook dat Junior (Verhelst) een bakkenist nodig had omdat hij zonder zat. De bedoeling was eerst om alleen in Made te rijden maar hij wilde ook graag in Varsseveld van start.  Toen zijn we de week voor Varsseveld gaan trainen en dat ging echt super! Hierna hebben we in Varsseveld en Made super manches gereden. Zodoende ben ik nu ineens bakkenist en tot nu toe verloopt dit echt super!”

MXmag: Jullie gaan gaan gelijk voor het grote werk tussen de WK-teams. Hoeveel GP wedstrijden willen jullie gaan rijden en wat is jullie doel in de GP’s dit jaar?
Willemsen: ‘”Wij gaan bij 11 GP’s proberen te kwalificeren en daarin gaan we vooral veel ervaring op te doen, dit wordt echt een leerjaar dus. Maar natuurlijk zouden een paar GP punten aan het einde van het jaar niet verkeerd zijn! Verder zullen wij bijna alle ONK’s rijden en nog wat andere wedstrijden in Duitsland, Frankrijk en België.”

MXmag: Wat is jullie sterke punt als team volgens jou en waar zit nog verbetering in?
Willemsen: “Er is dit moment nog geen verbeterpunt in ons team. Op dit moment zijn wij een ijzersterk team dat hard aan het trainen is om klaar te staan voor het aankomende seizoen.  Een sterk punt is zeker dat we dit jaar onze monteur Dave Bellens erbij hebben. Hij maakt onze motor tip-top in orde en dat geeft ons veel rust  straks tijdens de wedstrijden maar ook nu al op een training omdat hij de motor echt perfect klaar maakt. Verder is er ook een camper aangeschaft. Dat is natuurlijk ook zeer makkelijk vooral voor de internationale wedstrijden.”

MXmag: ‘Tot slot, wil je zelf nog iets kwijt?’
Willemsen: “Jazeker.  Junior en ik willen sowieso ten eerste al onze sponsors bedanken. Zonder hen is dit niet mogelijk.
Daarnaast wil ik persoonlijk Rudi en Junior (Verhelst) echt bedanken voor hun vertrouwen in mij als beginnend bakkenist.
Als laatste nog een dankwoord aan mijn moeder en mijn vriendin. Die staan dag en nacht klaar voor mij en op elke cross wordt ik echt gesteund door hen.”

Tekst: Emil Bilars
Foto: Team Verhelst/Willemsen

Uw reacties