Take 5; Sven van der Mierden

Take 5; Sven van der Mierden
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Al vele jaren is Sven van der Mierden een vaste waarde in het rennerskwartier. De Brabander heeft in het verleden zware blessures opgelopen maar keer op keer kwam hij terug. Op de SKS Racing-Husqvarna liet hij al mooie dingen zien maar met de Hutten Metaal-Yamaha ging het nog beter. Van der Mierden werd vijfde in de KNMV Dutch Masters of Motocross en hij won het ONK 500cc. Tijd om hem te spreken voor zijn eerste MXGP-seizoen!

MXMag: Jij mag terug kijken op een heel sterk seizoen. Zowel in de DMofMX als het ONK kwam jij sterk voor de dag. Hoe kijk jij terug op 2018?
SvdM:
“Ik kijk zeker op een heel goed seizoen terug, met als hoogtepunt de vijfde plaats in de KNMV Dutch Masters of Motocross 500cc. En dat met een heel nieuw team en dus met allemaal nieuwe mensen om me heen. Maar dat heeft super uitgepakt. Ben erg blij met de begeleiding en de kansen die ik krijg van het team. De laatste wedstrijd op het strand van Scheveningen werd ik tiende, dat was een mooie afsluiter van het seizoen.”

MXMag: Door zware blessures moest jij regelmatig toe kijken en vaak ook voor een langere tijd. Eerlijk als eerlijk, jij werd niet gezien als een geweldig talent maar de laatste jaren dwingen de resultaten respect af. Wat heeft jou zo gedreven om toch door te blijven gaan?
SvdM:
“Mijn doel en droom is altijd geweest om een MXGP seizoen te mogen rijden. Daar heb ik altijd hard voor gewerkt, daar ben ik altijd voor blijven werken. De laatste jaren kan ik bevestigen dat ik grote stappen heb gemaakt. Soms is het moeilijk om gedreven te blijven als je sport moet combineren met het werken en daardoor niet alle tijd hebt om te trainen. Maar dit jaar krijg ik deze kans en die moet ik natuurlijk pakken!”

MXMag: Tijdens de Grand Prix van Nederland op het TT Circuit ging alle aandacht naar Jeffrey Herlings. Jij wist negen GP-punten te scoren. Dat moet een heerlijk gevoel zijn geweest. Hoe verliep die wedstrijd en wat vindt jij van het ‘circuit’ dat wordt aangelegd in Assen?
SvdM:
“Het is altijd mooi om in eigen land een GP te mogen rijden. Wij gingen met een goed gevoel naar Assen. Heel het weekend verliep eigenlijk super en dat werd uiteindelijk beloond met negen Grand Prix punten. Op de tribune is er een geweldige sfeer dat merk je zeker als jij voorbij rijdt. Dat is natuurlijk bijzonder en dat was iedere ronden puur genieten.”

MXMag: In 2019 ga jij opnieuw uitkomen voor Hutten Metaal-Yamaha Racing. Het team komt uit Hardenberg, ben jij fulltime actief als crosser of heb jij nog dagelijkse werkzaamheden naast de motocross?
SvdM:
“Ik werk drie dagen in de week maar ik werk bij Frits van Eerd (JUMBO Supermarkten). Dit is een sponsor van het team waardoor ik erg flexibel ben met de werktijden waardoor het heel goed te combineren is. Dat is natuurlijk geweldig waardoor ik veel meer tijd heb om te rijden ten opzichte van de vorige seizoenen.”

MXMag: Jij gaat de Europese MXGP-wedstrijden rijden en de Dutch Masters of Motocross. Wat is jou doelstelling voor 2019, wanneer is dit seizoen geslaagd?
SvdM:
“In de KNMV Dutch Masters of Motocross is mijn doel het zelfde als 2018 of natuurlijk beter. Ik ga mijn beste doen om weer in de top vijf te finishen. Voor de Grand Prix wedstrijden wil ik zoveel mogelijk punten pakken. Het belangrijkste is natuurlijk ervaring op doen en heel veel wedstrijden uitrijden.”

MXMag: Hartelijk bedankt voor je medewerking.
SvdM:
“Natuurlijk heel graag gedaan.”

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties