Vijf minuten met Thomas Kjer-Olsen & Jed Beaton

Vijf minuten met Thomas Kjer-Olsen & Jed Beaton
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Thomas Kjer-Olsen en Jed Beaton konden dit weekend genieten van hun laatste wedstrijdvrije weekend. Volgend weekend beginnen ook de Rockstar Energy Husqvarna rijders aan hun 2019 campagne. TKO start als de voornaamste uitdager van MX2 wereldkampioen Jorge Prado. Jed Beaton wil de goede indruk die hij begin 2018 naliet bevestigen.

Naar goede gewoonte biedt het team van Jacky Martens sponsors en genodigden de gelegenheid om tijdens de teampresentatie op de foto te gaan met de rijders. In een decor een fotostudio waardig en gefotografeerd door de beste fotograaf van de GP paddock. Alstublieft! Voor nieuwkomer Jed Beaton was het allemaal een beetje onwennig terwijl Thomas-Kjer Olsen zich als een vis in het water voelde. Een goedgeluimde TKO stak zijn ambities dan ook niet onder stoelen of banken…

Je hebt naar verluidt een prima winter achter de rug. Wat mogen we in 2019 verwachten?
Thomas Kjer-Olsen:
“Vorig jaar voelde ik me heel goed. Ik had goede resultaten, stond vaak op het podium en ik had heel wat goede wedstrijden. Mijn winter is uitstekend verlopen, ik had het dan ook erg naar mijn zin in RedSand. Het doel voor dit jaar is simpel: voor de titel strijden! De nieuwe motor bevalt me enorm, op dit moment ziet alles er uitstekend uit. Ik heb echt veel zin in het nieuwe seizoen.”

Wat vind je van jouw nieuwe teamgenoten?
Olsen:
“De samenwerking met mijn nieuwe teamgenoot Jed loopt lekker. We hebben veel samen gereden, ook met Kay De Wolf trouwens. Met iemand anders rijden is altijd positief want het houdt je scherp. Zelfs het rijden met Kay was tof, hij heeft al laten zien dat hij ook op de 125 de snelheid heeft.”

Je was vorig jaar ontzettend sterk in het begin van het seizoen. Dat was ook zo in 2017  trouwens maar je kwam meer onder druk later in het seizoen.
Olsen: 
“Goh, een goede voorbereiding doet natuurlijk veel maar eigenlijk heb ik het seizoen gewoon afgesloten zoals ik was begonnen! Ik behaalde drie opeenvolgende podiums in de eerste drie Grote Prijzen en ik stond drie keer op het podium in de laatste drie GP’s. Natuurlijk moet je een heel jaar sterk presteren om mee te spelen voor de titel dus dat is dit jaar zeker mijn doel.”

Wat zijn jouw eerste indrukken na de eerste maanden bij het team?
Jed Beaton: “Natuurlijk is het heel anders dan vorig jaar bij F&H Racing. De mensen zijn nieuw, de motor is nieuw. Maar ik denk dat de aanpassing echt op rolletjes is verlopen. Het team levert prima werk en de motor is echt geweldig.  Onze tijd in RedSand was niet alleen positief qua training, het was ook een goede manier om de andere mensen in het team beter te leren kennen. Ook qua rijden heb ik goed kunnen opbouwen.”

Je komt terug van een zware beenbreuk begin juni. Dat is heel anders dan wanneer je kan voortborduren op een sterk slot.
Beaton:
“Dat klopt maar mijn blessure is nu helemaal verleden tijd. Qua wedstrijdritme is het natuurlijk lang geleden dat ik nog aan de start heb gestaan maar mijn doel is om steeds te verbeteren en constant te blijven. Hopelijk kan ik dan weer op het podium komen tegen het midden of het einde van het seizoen.”

Tekst: Tom Jacobs
Foto’s: Bavo Swijgers

 

 

Uw reacties