Win jouw 2020 Yamaha ondersteuning met de YZ bLU cRU Cup!

Win jouw 2020 Yamaha ondersteuning met de YZ bLU cRU Cup!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Stel je voor dat jouw zoon of dochter al vanaf jonge leeftijd steun krijgt van Yamaha Motor Europe. Stel je voor dat je kan rijden in de MX of Nations. Deze droom is dichterbij dan je denkt! Als jouw kind op een YZ65, YZ85 of YZ125 rijdt in België of Nederland dan is de YZ bLU cRU FIM Europe Cup het juiste platform voor jou!

In de drie bovengenoemde klassen hebben drie getalenteerde jonge rijders de kans om in 2020 van ondersteuning door Yamaha te genieten. Er is nog tijd om je aan te melden voor deze mooie cup maar je moet er snel bij zijn. De inschrijving voor dit programma sluit namelijk op 28 februari! Schrijf je nu snel in via deze link: https://www.yamaha-racing.com/yz-blucru-cup/register

Veertig rijders per klasse krijgen in oktober de kans om van start te gaan in de 2019 bLU cRU FIM Europe Cup Superfinale die plaatsvindt in het bijprogramma van de MX of Nations in Assen! De top drie per klasse van die finale,  aangevuld met nog twee wildcard rijders worden vervolgens uitgenodigd voor de bLU cRU Masterclass, die eind volgend jaar georganiseerd wordt.

Na afloop van de Masterclass krijgt de beste 125cc rijder een contract van Yamaha om in het EMX125 kampioenschap te rijden voor een door Yamaha Europe ondersteund team. Ook de beste 65cc en 85cc rijder zullen voor seizoen 2020 steun krijgen. Voor meer informatie of om je in te schrijven klik je hier.

De 2018 bLU cRU Masterclass met Arnaud Tonus.

Wat is de YZ bLU cRU FIM Europe Cup?

In 2015 introduceerde Yamaha Motor Europe de YZ125 bLU cRU Cup om jonge motorcrossers de beste kansen te bieden op weg naar een professionele carrière. Na het onmiddellijke succes en als gevolg van de positieve feedback en het enthousiasme rond de gloednieuwe YZ65 en de bijgewerkte YZ85, vond Yamaha dat het tijd was om het programma uit te breiden met dezelfde kansen voor jonge rijders die YZ65 of YZ85’s rijden in hun nationale kampioenschappen. De filosofie voor alle drie de YZ Cup-categorieën, YZ125, YZ85 en YZ65 komt overeen met die van het FIM Europe-programma ‘MXGP academy’, waarin het accent ligt op het vormen van rijders en sportiviteit. Daarom werd een alliantie gevormd met FIM Europe en vanaf 2019 is de naam van de YZ bLU cRU Cup gewijzigd tot YZ bLU cRU FIM Europe Cup.

Foto’s: Yamaha

 

Uw reacties